Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:) Siemka-mam maly problemik-Przy kazdym zapalaniu silnika (zimny/cieply) chwyta za 2-3 razem i ciezko zapala z poczatku pracuje na 3 swiecach pochwili wraca wszystko do normy jest 800-850 obrotów i równo juz pracuje silnik ,ale przy kazdym przegazowaniu slysze dzwonienie - swiece mam wymienione-co robic gdzie szukac usterki ?..BMW318i (E36) sedan.
Opublikowano
u mnie klepie silnik gorzej niż w traktorze przez jakieś 2-3 sekundy jak odpalam na benzynie, jak przełącza się na gaz to chodzi płynnie, nie wiem czy się dusi na wtryskach, czy może nie pali na wszystkich garach na początku, nie wiem, wiem tylko że czasem wstydzę się go odpalać przy ludziach, niby odpala na dotyk ale te 2 sekundy trząchawki silnika...
Opublikowano
jezeli ci stuka przez 2-3 sekundy pozapaleniu silnika to moze to byc popychacz - nie dostaje z poczatku smarowania ,ale z tym mozna jezdzic nie jest to grozne :cool2: