Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W moim autku zapaliła się kontrolka wymiany klocków ....kupiłem klocki i od razu tarcze bo autko ma już 13 lat ,ale nie miałem czasu od razu wymienić. Czekam do poniedziałku i jeżdżę tak już 3 dni, a tymczasem wczoraj zapaliła się mi też kontrolka abs!!! czy to ma coś wspólnego? czy zbieg okoliczności.?
Opublikowano

Witam.

Z tego co udało mi sie wyczytać może to być spowodowane nadmiernym zużyciem tarcz i klocków hamulcowych ale nie musi. Dokładnie w ksiązce pisze że zapalenie kontrolki może być spowodowane dalszymi usterkami układu hamulcowego (czyli np. ustarka czujnika abs, zużycia okładzin hamulcowych, itd.) Najlepiej sprawdz czujniki abs czy na stykach sie nie zasniedzial bo jak juz sam powiedziales betka ma 13 lat a niestety elektronika im jest starsza tym bardziej upierdliwa. Mam nadzieje, że pomogłem. Powodzenia.