Skocz do zawartości

Nowe felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie zainteresowany jestem nowymi felgami do mojego e36 coupe wyszukałem sobie cos takiego

http://moto.allegro.pl/item190262837__nowe_felgi_16_5x120_bmw_3_5_7_polerowane_.html

Przeczytałem kilka postów na ten temat i w którymś z postów było napisane ze ET poniżej 35 zaczynają się problemy

Dane techniczne felgi:

Średnica 16"

Szerokość 7"

Rozstaw szpilek 5x120

Osadzenie (ET) 25

Mam rozumieć ze przy ET 25 nie da sie w ogóle jeździć i można zapomnieć o założeniu takich felg na moją bunie :( ?

z góry dziękuję za odpowiedz

Opublikowano
Beda obcierac, chyba ze poserzysz nadkola

Xdrive

Koder

Opublikowano

Witam.

Pozwolę sobie podłączyć się do tematu.

Podobnie jak NikiLauda przymierzam kupić nowe felgi (w chwili obecnej jeżdzę na stalówkach 15" :( ). Mam zamiar kupić te oto felgi http://moto.allegro.pl/item194676129_h285_16_5x112_5x114_3_5x120_hurt_bmw_3_honda.html

Ja na swoich stalówkach mam napisane 6Jx15 H2 IS42. A te które chcę kupić mają następujące dane:

Średnica-16''

Szerokość felgi-7''

rozstaw szpilek 5x120

Osadzenie (ET)-40

Czy będą one pasowały do mojego auta czy będzie trzeba dokonywać jakiś przeróbek? :modlitwa:

Opublikowano
smialo mozesz je wkladac mysle ze nawet maly dystans by jeszcze sie zmiescil.
Opublikowano
  • Autor
Felgi kupiłem, do tego oponki 205/45 wyglada super i nic na szczeście nie obciera ale jeżdze jak saper. A kolesie co mi je zakładali zaprosili mnie na prostowanie gdzies za 2 miechy :(
Opublikowano
Felgi kupiłem, do tego oponki 205/45 wyglada super i nic na szczeście nie obciera ale jeżdze jak saper. A kolesie co mi je zakładali zaprosili mnie na prostowanie gdzies za 2 miechy :(
Sory,ale kupiłeś największy kibel ze wszystkich felg na allegro :duh: :lol: Kolesie z wulkanizacji mieli racje :twisted2: Trzeba było kupić oryginalne lecz używki :twisted:
Opublikowano
Felgi kupiłem, do tego oponki 205/45 wyglada super .....

Musisz miec ladnie posadzone auto skoro zalozyles takie laczki :shock: przy seryjnym zawieszeniu taka konfiguracja wyglada komicznie....

p.s. przy 16-tce do e36 idzie 205/55

Opublikowano

podlacze sie pod temat.

szukam felg do E34 TDS, jakichs 17", jakie ET i szerokosci powinna miec felga zebym nie musial nic kombinowac tylko zalozyc i jezdzic??

Wszystko o dieslach BMW .::: http://www.bmw-diesel.pl :::.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
hejka najlepiej załozyc 205/55 r16 wtedy jest komfort jazdy oraz wyglad jak cos pomoge w doborze felg