Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam bunie z 92r. z elektrycznym szyberdachem moj problem polega na tym ze prawie wogóle nie działa.Jakieś 2 dni temu było jeszcze ok.Coś stuka jak chce go otworzyc po naciśnieęciu przycisku do przodu i do tyłu,tak chrobota.Wydaje mi sie że to wina zębatki w silniku poprostu widze że jest troche starta i się ślizga po tych prowadnicach i nie chce otwierać dachu ani go podnosić.Szukałem na forum ale nikt nie miał takiego przypadku.Co radzicie?Można ewentualnie dostać gdzieś ta metalową zębatke?Jeszcze będe próbował ją wyjąć z tego zabezpieczenia i obrócić w drugą strone.A i jeszcze pytanie czy jest możliwość wyjąć szyberdach lakierowany ten co sie chowa w podsufitke.Chodzi mi żeby go wyjąć od zewnątrz auta czyli od góry po uchyleniu?Jest taka możliwość?

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

Opublikowano
powiem tak. Mam jeden silniczek w ktorym tez mam zjechana zebatke i anwet po odwroceniu nie dziala jak powinna. Jesli masz bardzo wyginmastykowane rece to dasz rade zdjac ta blache. Musisz najpier go uchylic do gory i odkrecic 3 nakretki nie pamietam juz czy na klucz 17 czy 19. Jesli to odkrecisz to jedna osoba musi delikatnie podniesc z tamtej strony od zewnatrz ta blache a druga osoba musi miec srubokret na torxy(nie pamietam jai rozmiar) i odkrecic od srodka samochodu w samym narozniku dwie sruby. Ciezko bedzie je zobaczyc gdyrz przeszkadzac bedzie ta tapicerka ktora sie uchyli 1/4 dlugosci. Ale da sie zrobic ze strata nerwow ;) A po co chcesz ja wogole rozkrecac?? Tam nic nie zobaczysz.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano

Dostałem sie do swojego szyberdachu dzisiejszego dnia i nie mogę dojść ładu, składu wyjąłem z niego troche połamanych rzeczy nawet nie wiem gdzie powinny być i jak wyglądały.Niektóre zaczepy były takie małe białe i chyba służyły do otwierania tej podsufitki ale też nie wiem gdzie powinny być i jak są oznaczone na tym linku poniżej.Mój problem polega na tym że nie wiem jak prawidłowo ustawić silniczek względem prowadnic bo co próbuje to mi albo nie zamyka dachu albo nie otwiera,nie podnosi nie robi lufciku albo tylko jedna prowadnica sie przesuwa.a druga nie

Na pewno mam popsutą tą mniejszą część oznaczoną nr 12 i 13

http://bmwfans.info/original/E36/Lim/316i-M40/ECE/L/M/1992/01/mg-54/ill-54_0190/

a dokładnie ta co sie przesuwa w prowadnicy poprostu pękła i to ramie nie trzyma i nie otwiera dachu.Prosze o pomoc czy można to np zdobyć w ASO czy nie bardzo?

Doradzcie jak ustawić silniczek aby działał poprawnie i jak go zamocować w te prowadnice aby dobrze sie przesuwały :mad2:

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955