Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio w sklepie sprzedawca zapronowal mi tarcze Brembo za 160 zl/komplet co sadzicie o nich bo mnie ta cena bardzo zdziwila mial ktos do czynienia z nimi czy moze lepiej kupic sprawdzone febi :worried: delphi

pozdro

Opublikowano

Witaj

Ja sobie tak myslę, że jeżeli już skusiłeś sie i masz BMW to nie powinieneś kupować byle szajsu bo to wtedy jest pełna profanacja dobrego auta jakim jest BMW niezależnie od rocznika i modelu.

A jeżeli chcesz kupowac takie tanie bardziewie to może lepiej poczekać , dołozyc i kupić cos lepszego.

Szkoda Auta.

Pozdrawiam

Opublikowano

a o ktorej marce mowisz masz jakies zle doswiadczenia z ktoras czy tak mowisz bo nie ma na nich znaczka bmw bo akurat febi czy delphi sa dobrymi firmami mam cale zawieszenie febiego i nie narzekam

pozdro

Opublikowano

Hej

Poprostu uważam że jak świat długi i szeroki to dwa słowa nigdy razem nie będą do siebie pasować : TANIE i DOBRE .

Więc, uważam że czasami lepiej troszę dołożyć i kupić coś dobrego.

Czy mam na mysli jakąś konkretną firmę/producenta.Raczej nie, ale

za jakieś 3 tygodnie sam planuję kupić komplet tarcz i klocków i skłaniam się do : Zimmermann-a albo ewentualnie ATE.

Bałbym się kupić tanie tarcze, bo materiał uzyty do ich produkcji może ( nie musi ) być lipnej jakości i pierwsza lepsza kałuża albo coś innego i przy rozgrzanych tarczach zrobia sie krzywe i będziesz miał to co ja teraz czyli szarpanie kierownicy prz hamowaniu.

z tym że u mnie szarpie bo tarcze są już do wymiany i może uległy skrzywieniu.

Rada : kupuj tarcze dobrej firmy.Inaczej jak kupisz lipę to prędko znowy będziesz musiał kupować, a w sumie za 2 komplety lipnych tarcz zapłacisz tyle co za jeden komplet tarcz dobrych.I nadal zostaniesz przy badziewiu, czyli z tzw"ręką w nocniku".

Pozdrawiam

Jarecki001_BMW5