Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Widział ktoś kiedys taki wynalazek jak oryginały felgi bmw motorsport do e36 i opony 17/50/205? Jak to bedzie wyglądało? prosze o szybka odpowiedz!!!! :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:
Opublikowano

Bieniu ja mam motorsporty na swojej furze tylko mam taki myk że wszystkie są 7,5 cala szerokie. Tak jakby wszyskie były z przedniej osi bo chyba na tyle były 8,5 cala. Mam oponki 215. Myślę że 205 też by weszła ale mogłoby to trochę nieładnie wyglądać.

A propos. Czy wszyskie motorsporty miały z tyłu 8,5 cala? Czy były wyjątki?

Pozdro.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Ok dzieki, bo mam motorsporty tanio do wyrwania, ale mam 1.6 :? jak zarzuce 235 albo 225 to dziekuje. Bedzie sie rozpedzal godzine do 100 km i palil chyba wiecej jak 328.
Opublikowano
Nie wrzucaj 235 :!: Ja mam takie kapcie z tyłu i przyśpiesza dużo gorzej. A można wiedzieć za ile ten kolo ma te fele?

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Powiedzialem to z przekąsem, w zyciu bym nie wrzucil ani 235 ani 225 nie dosc ze duzo pali, slabo jedzie to jeszcze nosi na koleinach. A co do ceny to mysle ze ok 1100, wiec cena chyba dobra?
Opublikowano
Cena nawet bardzo dobra.Można powiedzieć że coś podejrzanie niska. Ja dałem za swoje 1800 ale stan felg naprawdę super. Do tego 2 ładne opony i 2 trochę gorsze. Ale takich felg nie kupi się ot tak. Trzeba utrafić bo mało na rynku. Pozdro.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
No tak, ale chcac dokupic opony i tak wyjdzie 1800 :cool2: Kurde czego do 17 sa takie drogie :duh:
Opublikowano
Widzisz te koła.Rozmiar opon 235/40/17.Miałem przez dwa lata.troche kiepsko po koleinach,ale coś za coś az tyle po trasach nie latałem.Teraz kupiłem nowe Falkeny 225/45/17 i jest wyśmienicie.W zimie jeździłem na 15'' 205 i powiem ze teraz nie mam zadnej róznicy w gorszej jeździe,jedynie lepiej auto przyspiesza (ponieważ nie mieli kołami przy starcie i juz pare aut dzięki temu objechałem) :D ,trzyma sie drogi,a co do spalania nie ma żadnej róznicy.Mam komputer i tak samo pokazuje jak na dystrybutorze i na zimókach tyle palił co teraz .Moze przy małym silniku go przymuli,ale na Motorsporty jak założysz takie sznytki 205 to będzie jajo ikiszka.I jeszcze jedno bo ktoś pytał,mam przód 7.5'' tył 8.5''
Opublikowano
Ok dzieki, bo mam motorsporty tanio do wyrwania, ale mam 1.6 :? jak zarzuce 235 albo 225 to dziekuje. Bedzie sie rozpedzal godzine do 100 km i palil chyba wiecej jak 328.

Zobacz jak się rozpędza mój na 225/45/17

http://www.youtube.com/ :nienie:

Opublikowano

Rafi jakie fury występowały jeszcze w tym filmie i jakie silniki?

Mam jeszcze pytanko. Czy to że mam 4 fele 7,5 to jakaś podróba? Tylko że ja mam inny wzór motorsportów niż Ty.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Rafi jakie fury występowały jeszcze w tym filmie i jakie silniki?

Mam jeszcze pytanko. Czy to że mam 4 fele 7,5 to jakaś podróba? Tylko że ja mam inny wzór motorsportów niż Ty.

Co do pierwszego pytania to masz napisane nad filmem co jedzie,tylko u mnie seria a tamte wwszystkie dłubane,zresztą po dzwięku słychać.

Drugie pytanie to jak fotki nie widze to ci nie powiem.Moze ktos zbierał z różnych źródeł i myślał ze maja być takie same.Jest jeszcze wzór bez rowków na wylot jak u mnie widać ciemny prześwit,ale tamte komplety na tył mają duży parapet,i pewnie ktoś kupił 4szt z dużym parapetem,a te 4sz sa z normalnym i fabrycznie do przodu.Oryginalnie powinieneś mieć z tyłu szersze ciut felgi,ale może to tylko w większych silnikach.Nic się nie stanie jak masz 4 takie same.Tylko prosze nie zakładaj sznytków 205 tylko min 215/50/17 to ładnie naciągnie ją na felgę 7.5'' i bedzie ładnie w koleinach.Ale ja bym szukał 225/45/17 bo jak napisałem mniejszych nie nałoze

Opublikowano
Zapytałem z jakimi furami się ścigasz ponieważ trwa dyskusja w dziale "przyśpieszenie" i chłopaki piszą że jeśli auto ma taka samą moc i masę to auto z napędem na tył przegra bo są duże straty podczas przenoszenia mocy. Może się wypowiesz?

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

Bieniu3000 na 7,5 calowa felge spokojnie zakladasz opone 205mm - roznica to az 15mm i do Twojego silnika bedzie idealnie.

p.s. mialem kiedys na 9 calowej feldze 205/50 i nie narzekalem :mrgreen:

Opublikowano
Bieniu3000 na 7,5 calowa felge spokojnie zakladasz opone 205mm - roznica to az 15mm i do Twojego silnika bedzie idealnie.

p.s. mialem kiedys na 9 calowej feldze 205/50 i nie narzekalem :mrgreen:

tylko ze takie koło nie spełniało swoich własciwości,było podatne na poślizgi i wyglądało jak opona motocyklowa na okrągło.

Bmw zaleca do auta 17'' 235/40/17 i jest trylko jeden podany a nie kilka jak w przypadku 15'' czy 16'',każda zmiana wymiaru powoduje inny wymiar koła,inna trakcje auta i przekłamania w liczniku.

Jak kiedyś ktoś powiedział ''RÓBTA CO CHCETA'' tylko po co pytacie jak i tak chcecie szkłem duupe podetrzeć. :mad2:

Opublikowano
No własnie. Na felge do 8 cali 205 bez problemu wchodzi, efekt nawet niezly, ale na felgach z rantem duzym. A na motorsportach mysle czy to smiesznie troche nie bedzie wygladalo. Jesli ktos mialby foty takiego wynalazku to chetnie zobacze :mrgreen: Do rafirud: A co do opon 235 w 1.6 to uwierz że to porazka. Ty masz 323i to mozesz smialo na takich smigac :cool2:
Opublikowano
No własnie. Na felge do 8 cali 205 bez problemu wchodzi, efekt nawet niezly, ale na felgach z rantem duzym. A na motorsportach mysle czy to smiesznie troche nie bedzie wygladalo. Jesli ktos mialby foty takiego wynalazku to chetnie zobacze :mrgreen: Do rafirud: A co do opon 235 w 1.6 to uwierz że to porazka. Ty masz 323i to mozesz smialo na takich smigac :cool2:
Moze przy małym silniku go przymuli .Tak napisałem wcześniej,po drugie pisałem ze polecam 225/45/17 z własnego doświadczenia.