Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
sluchajcie mam takie pytanko...po odpaleniu auta po nocy jak jest zimne przez chwile slychc taki dziwek jakby zawory graly ale to nie z silnika tylko z okolicy skrzyni biegow po chwili dziwk ustaje...poznie przy odpalaniu juz sie to nie powtarza....skrzynia chodzi normalnie mieko nic nie chaczy sprzeglo dzial lekko nie jest twarde tylko wysoko bierze...i zauwarzylem delikatny wiciek z okolicy skrzyni ale nie wiem czy to na polaczeniu skrzyni z silnikiem czy gdzies indziej bo nie mialem okazji jeszcze wlesc pod auto...poprzedni wlasciciel mowil ze sprzeglo bylo wymieniane jakies 20 tysiecy temu....czy ktos mial taki objaw..????sprzeglo jest bardoz delikatnie to znaczy trzeba je hmmm delikatnie nacieskac przy zmianie biegow szczegolnie z 1 na 2 zeby nie bylo szarpniecia autkiem.
Opublikowano
moze łozysko oporowe a raczej początek jego końca sam :) tak miałem w e-36 a pozniej juz ciagle buczalo w zaleznosciczy mialem wcisniete sprzegło czy nie wymieniłem i było okej ale to tylko hipoteza :)
Opublikowano
no ale lozysko oporpwe chuczlo by podaczas pracy sinika i po wcisnie ciu sprzegla przestawalo by a tu nic nie chuczy tylko zaraz po odpaleniu zaklepie jak zawory i cisza wszystko wraca do normy nic nie szumi...jest jeszcze jeden objaw jak autko jzu chodzi na luzie...jak wcisne szprzeglo i szybko puszcze to jest takei jakby klepniecie jakby delikatnie mloteczkeim stuknac w cos metalowego....