Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ostatnio zauważyłem na razie niegroźną przypadłość-otóż jak zmieniam bieg z 4 na 5 to lewarek czasem robi się bardzo luźny.Tak jakby nie był w ogóle przymocowany. Nie dzieje się to jednak zawsze i nie sprawia żadnego (na razie problemu) czy wiecie co to może być?Poza tym czasem słychać taki małe "pyknięcie" jak zmieniam bieg z 2 na 3...Jak pisałem-nic się nie dzieje, bo biegi wchodzą bez problemu ale lubię mieć w swojej Buni idelnie :mrgreen:
Freude am fahren...
Opublikowano

hmmm mam podobną przypadłość tylko że jak jest na luzie to lewarek jest luźny jak nie wiem co. Biegi już się przyzwyczaiłem zmieniać :) okazało się ze walnęła spręzyna w skrzyni która trzyma lewarek w centralnym (czy jakoś tak). Mam już tą spręzynę tylko że wymiana wiąże się ze zdejmowaniem skrzyni na co nie mam czasu niestety.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BE51&mospid=47425&btnr=23_0128&hg=23&fg=15 mowa o sprężnie pod numerem 2

Opublikowano
hmmm mam podobną przypadłość tylko że jak jest na luzie to lewarek jest luźny jak nie wiem co. Biegi już się przyzwyczaiłem zmieniać :) okazało się ze walnęła spręzyna w skrzyni która trzyma lewarek w centralnym (czy jakoś tak). Mam już tą spręzynę tylko że wymiana wiąże się ze zdejmowaniem skrzyni na co nie mam czasu niestety.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BE51&mospid=47425&btnr=23_0128&hg=23&fg=15 mowa o sprężnie pod numerem 2

Ja tez mam duze wychylenie w prawo w lewo gdzies na 3-4cm na luzie. Myslalem ze moze pomoze wymiana tych wszystkich tulejek na dzwigni zmiany biegow, dobrze ze odezwales sie w tym temacie.

• 6 lat później...