Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Na początku zaznacze, że szukałem odpowiedzi na forum ale niestety nie znalazłem. Moj problem jest pewnie banalny i polega na tym że tylne zagłówki nie dają sie opuścić w dół (co dosyć skutecznie zasłania tylną szybę), dodam że mój kolega, który posiada takze e36 ale sedana też nie dał rady ich obniżyc a u niego bez problemu idą w dół. Zastanawiam sie czy w COUPE nie ma jakiejs spinki tak jak ma to miejsce np. w VW, która uniemożliwia obniżenie zagłówka bez jej wyciagniecia. Dodam, że moja beemka jest z 97 roku i jest to COUPE. Prosze o pomoc. Bardzo dziekuje i POZDRAWIAM.

Opublikowano

....a dzień dobry

pokombinuj stary,mam starszy model od Ciebie i to Ja decyduję co robię z zagłówkami :)))))

pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

unnamed sie kurcze rozpisal. lepiej by bylo jakby sie wcale w tym temacie nie odezwal.

powiem tak, zobacz czy dasz rade je calkowicie wyciagnac a jesli sie udato zdejmij oparcie kanapy i przyjrzyj sie temu blizej. moze ktos je zaspawal?

WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ZYCIE.
Opublikowano
Witam. Najprawdopodobniej spinki masz zalozone odwrotnie. Zdejmij oparcie kanapy podnies troche tylna polke i obadaj spinki ruszajac zaglowkiem w gore i w dol. Jesli nie puszczaja spinki to srubokretem poprostu je obroc o 180 stopni. Ja wlasnie przez przypadek zapialem spinki odwrotnie bawiac sie w demontowanie i mycie tylnej polki. Mialem podobny efekt do twojego. Pozdrawiam