Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pytanie zadaje z czystej ciekawosci. Przeglądam sobie allegro i porównuje modele E39 i E38. Czym róznią sie wnetrza obu pojazdów? Bo ogladam różne zdjecia i nie moge sie dopatrzyc róznic.

Audi S4 Avant 2,2T
Opublikowano
E39 ma reczny chociazby w normalnym miejscu jak wiekszosc samochodow a E38 w nodze tak jakby 4 pelad w manualu i 3 w automacie inny wyglad w odrebie drozka zmiany biegow to tak na szybko
Opublikowano
E39 i E38 byly adresowane do roznych grup klientow. Co prawda design jest podobny, ale w E38 jest duzo wiecej miejsca i przede wszystkim wrazenie jest duzo bardziej 'luksusowe'.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

tora

tu nie chodzi o wybór bo narazie nie stac mnie na E39 ani E38 (mam dopiero 19 lat) tylko o swoiste porównanie

ale w E38 jest duzo wiecej miejsca

Jestes tego pewny na 100%? Bo mi wydaje sie ze jesli chodzi o szerokosc wnetrza i ilosc miejsca z przody to jest ona identyczna.

Audi S4 Avant 2,2T
Opublikowano

Nie mierzylem z centymetrem, ale jechalem jednym i drugim. E38 na pewno jest szersze, czy ma wiecej miejsca na nogi dla kierowcy i pasazera z przodu, nie wiem. Na pewno ma wiecej miejsca dla pasazerow z tylu.

Z marketingowego punktu widzenia E38 powinno byc wieksze od E39 pod kazdym wzgledem - w koncu to samochod tej samej marki, tylko o klase wyzej.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i