Skocz do zawartości

735iA dym spod maski i kilka innych problemów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

dzisiaj zauważyłem że z pod maski od strony pasażera pod szybą z dolnej części silnika wydobywa się mi dym, skąd on może uchodzić?? Przyglądałem się temu dobrze ale nie wypatrzyłem miejsca ucieczki, dodam iż na gazie tego nie widać natomiast po przełączeniu na benzynę widać doskonale.

Kolejny problem, po wyczyszczeniu przepustnicy i poprawieniu ścieżek autko nie chce wskoczyć na obroty pow. 4500 tys. obr.

Tak z ciekawości również spytam o drobiazgi:

1. Po włożeniu kontrolki do miejsca airbag ona cały czas miga, czy to wina uszkodzonego czujnika?

2. Czasami wzasadzie dość często wyłacza mi się ASC, dodam iż na tylnej osi chwilowo mam dojazdówke z oponą 185 czy to ma wpływ na ASC gdy na drugim kole jest opona 225?

Z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam

BMW 750i V12 E32 - Będziesz Mógł Więcej :)))
Opublikowano

z dymem to może być problem ...zdefiniować po opisie.. może to para, dym ... mozę coś z wydechem....

nie wiem co masz na mysli wyjecie kontrolki... w każdym badz razie jeżeli cos kombinowałem przy obwodzie air bag'u i nie wypialem aku to teraz moze mrygac... sygnalizuje przerwany obwód... i trzeba skasować ten bład aby przestała mrygać... chyba że ktos wczesniej coś kombinował ....

jeżeli chodzi o asc... to na wyłączonym świeci sie żólta kontrolka... jednak gdy masz wlaczoną a autko z niej korzysta to też się zapala w chwili zerwania przyczepnosci... wiec może ten problem polega na tym..że wezsza opona szybciej gupi przyczepnosci i zapala sie kontrolka..objaw normalny...

z tego co opisałeś to tylko tyle mozna pomóc

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
... w każdym badz razie jeżeli cos kombinowałem przy obwodzie air bag'u i nie wypialem aku to teraz moze mrygac... sygnalizuje przerwany obwód... i trzeba skasować ten bład aby przestała mrygać... chyba że ktos wczesniej coś kombinował ....

Podpinam się bo problem podobny. Wypiąłem aku w celu zresetowania kompa po wymianie dziurawej gumowej rurki między przepływką a przepustnicą. Po ponownym podpięciu zaczął migać airbag i zapala się po 3-5 minutach. W jaki sposób kasuje się błąd airbag?

CB: 161BD221