Skocz do zawartości

Problem z LPG Strzaly :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z lpg instalacja IIgen. silniczek 3.0iA Automat jak za duzo dodam gazu przy starcie strzeli raz strzelila mi dzis przy odpalaniu na lpg a nastepnym razem przy wkreceniu na 5tys obr. co to moze byc? Dzis dopiero kupilem to autko tj w piatek i nie wiem co mam zrobic.
Jesli kogos urazilem czy cos podobnego swoja wypowiedzia przepraszam staram sie pisac szczeze!
Opublikowano

podjedz do gazownikow dobrych niech ustawia instalacje - sprawdza czy mieszanka nie jest za uboga itp .

moze bedzie potrzebna kosmetyka silnika - swiece , przewody , kopolka , palec rozdzielacza ( w razie potrzeby )

Opublikowano
  • Autor
Wiesz to jest nowy zakup wiec tak czy siak bede zmianial przewody Wn swiece filtry oleje plyny itd wiec zobaczymy co sie bedzie dzialo po zmianie tych rzeczy a jesli nie pomoze usmiechne sie do gazownikow :)
Jesli kogos urazilem czy cos podobnego swoja wypowiedzia przepraszam staram sie pisac szczeze!
Opublikowano
Aby zaoszczędzić Ci wizyt u gazowników i rozczarowań instalacją LPG w 7-ce radzę przerobić na sekwencję (około 2000zł.) lub jeśli chcesz taniej i posiadasz trochę zdolności manualnych wymień mikser na blosa i parownik na wydajniejszy czyli omvl r90.
peace & love
Opublikowano

mialem ten sam problem w 2,5l. Przy ruszaniu z wolnych obrotow gdzy wcisnolem pedal gazu do spodu to byl strzal :(, zniklo to gdy zalozylem nowy parownik BRC 140kW. I od tamtej pory niestrzelilo ani razu.

Tez mam instalke IIg.

Opublikowano
  • Autor
Przeplywomierz mam rozwalony w drobny mak to samo jest z puszka filtra powietrza jak i z rurami gumowymi przed przeplywomierzem. Lada dzien bede mial nowy przeplywomierza do niej rury dolotowe beda z kwasowki bo sa moim zdaniem bardziej wytrzymale. Jesli chodzi o reduktor to widac ze troszke juz ma za soba i takze go wymienie a co do blosa to nie jest mi obcy temat bo duzo o nim pisalem a przy samochodzie glownie robie wszystko sam oprocz elektroniki bo troszke juz w tym siedze i powinienem dac sobie rade. Pozdrawiam.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
jaką masz przepustnice manualną (na lineczke ) cz elektroniczną