Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam bmw 316 z 92r. padl mi szyberdach i nie wiem co jest nie tak. jak krece korbka to przeskakuja mi tam jakies zebatki i nie chce sie otworzyc. jak wyjalem caly ten mechanizm i krece nim normalnie to wszystko niby tam chodzi tylko co iles tam obrotów sie zatrzymuje. Czy pomoze wymiana samego mechanizmu na nowy??
Opublikowano
szyber to chyba najbardziej awaryjna rzecz w moim aucie. Mam juz 3 zalozony i 2 poprzednie zepsute. Juz znam na pamiec co i jak. Powiedz czy jesli otwierasz lub zamykasz to podsufitka z szybra przesuwa sie razem z blacha?? Czy jest ona luzna moze?? Potem dalej bedziemy kombinowac ;)

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
To jest tak jak kupilem ten samochod to szyber wogole juz sie nie otwieral. Ale jak zlapie reka za ta podsufitke to ona przesuwa sie sama chowając sie do srodka.(a dachu nie mozna otworzyc wogole
Opublikowano
wiec napewno masz podsufitke wyskoczona z tej linki ktora przesuwa caly szyber. Jak bede mial dzis troche czasu to pstrykne na mim starysz szyberdachu co z twoim jest grane. Ale nieprzyjemna robota z szyberdachem. Jesli nic nie masz polamane z tych plastikowych czesci to spokojnie da sie to naprawic.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano

Witam również mam e36 316 92r.

Mam bardzo podobny problem. Kręcę korbką a szyber podnosi się na jakieś 4 cm i koniec. Podsufitkę przesuwam ręcznie. Zębatka jest sprawna, nic nie przeskakuje. Kolega doradził mi żeby wszystko podsmarować, ale nic to nie dało tylko trochę lżej chodzi. walczyłem chyba z 4 godziny i zupełnie nie wiem za co sie zabrac :mad2:

Opublikowano

Witam

Moze ktos zna dobrego mechanika co sie zajmuje naprawa szyberdachu. i jaka moze byc mniej wiecej cena jak ktos to naprawiam