Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wotam Ponownie Szanownych Forumowiczów

Mam nastepne pytanie, jak chyba większośc uzytkowników E39 przerowbiła ten temat, mam zgryz z wyświetlaczami w zegarach.

Czy ktoś zna i może doradzić gdzie jest dobry fachowiec przywracający

wyświetlacze do życia.

Także kilka razy zdarzyło się że podczas jazdy zegary stanęły na jakiś pozycjach przewyższających wskazania zgodne w prawdą np. prędkośc na 140km a była 120, wskażnik temperatury silnika 120 stopni a było na środku skali czyli około 90.

Poprostu jakby zastygły w miejscu.

Jaka może być przyczyna czegoś takiego.

Po wyłączeniu zapłonu wszystko wróciło do normy, albo po chwili same wróciły do normalności podczas kontynuacji jazdy.

No ale kiedy nagle wskazanie temp. rośnie o 20% to zaskoczenie jest dośc nieprzyjemne.

Pozdrawiam

I dzięki za czas na przeczytanie tego postu i za każdą pomocną wskazówkę

Jaro

Opublikowano

Ze skaczącą nagle temperaturą miałem problem

I nie byłą to wina zegarów tylko małej plastikowej rureczki przy termostacie. Może masz to samo ?

Opublikowano

Witam

Termostat jest ok, ale objawy dotyczą wszystkich wskażników zegarowych, czyli w momencie skoku wskażnika temperatury także skacze i blokuje się na krótki moment szybkościomierz,obrotomierz,wskażnik paliwa.

Wnioskuję zatem że to wina zegarów albo czegoś związanego z elektryką/elektroniką.

Proszę o radę jeżeli ktoś z szanownych forumowiczów spotkał się z podobnymi objawami.