Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Niby nie warto ale jest jeszcze jeden aspekt - który się nazywa bezpieczeństwo. . Inna rzecz że za słabe świecenie jest też odpowiedzialna soczewka która po jakimś czasie brudzi się od wewnątrz... a jak wiadomo lampa jest NIErozbieralna.

No właśnie - soczewki

I jeszcze jedno - palnik! Lampa xenonowa zużywa się niestety również.

Z bezpieczeństwem to nie przesadzaj. Oczywiście każdy chciałby mieć super widoczność-wiadomo.

Zwykle przy projektowaniu oświetlenia uwzględnia się tzw. współczynnik zapasu który wynosi nawet 30%na ewentualność np zabrudzenia lampy. Myślę, że w przemyśle samochodowym jest podobnie.

Prawdopodobnie szybka zewnętrzna to najmniejsza przeszkoda, chociaż nieładnie wygląda.

A jeszcze weź pod uwagę, że lampy soczewkowe świecą tylko tam , gdzie powinny i na naszych, krótko mówiąc "Polskich" drogach (nie pamiętam kiedy widziałem linie pomalowane odblaskową farbą) , chyba spisują się gorzej od refleksyjnych. A temperatura barwowa nie jest bez znaczenia.

Ja polerowałem w dodgu i nic złego się nie działo. Może zrób sobie próbę w niewidocznym miejscu.