Skocz do zawartości

[E36] Miejsce na CB? Którędy kabel od anteny?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar założyć sobie w moim aucie radio CB. Tylko nie mam pojęcia gdzie je wcisnąć... W których miejscach Wy macie zamontowane? Jak możecie to podeślijcie zdjęcia jak to wygląda. :roll2:

I druga sprawa... Chciałbym zamocować antenę na klapie bagażnika tylko nie wiem dokładnie którędy można pociągnąć kabel.... Podpowiedzcie coś... :modlitwa:

http://img253.imageshack.us/img253/2586/bokxk5.jpg
Opublikowano
kabelek do antenki najlepiej jest poprowadzic razem z instalacja po lewej stronie. jesli chodzi o samo zamocowanie radia to mozesz je przyczepic z boku konsoli od strony pasazera lub nad nogami pod deska. ja mam u siebie wlozone luzno miedzy konsole i fotel pasazera. lepiej je slysze i nie musze go glosno nastawiac i oczywiscie zawsze moge go szybko wyjac. pozdrawiam
WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ZYCIE.
Opublikowano
Mam zamiar założyć sobie w moim aucie radio CB. Tylko nie mam pojęcia gdzie je wcisnąć... W których miejscach Wy macie zamontowane? Jak możecie to podeślijcie zdjęcia jak to wygląda. :roll2:

I druga sprawa... Chciałbym zamocować antenę na klapie bagażnika tylko nie wiem dokładnie którędy można pociągnąć kabel.... Podpowiedzcie coś... :modlitwa:

Witam!

Co do anteny to ja też mam na klapie,wyjąłem siedzenie tylnie i odchyliłem tapicerkę która jest na oparciu tylnej kanapy i na środku kanapy jest zaślepka i otwór średnicy 3cm którym bez problemu przeprowadzisz wtyczkę i przewód,potem pod tapicerką tunelu między fotelami i pod gałką zmiany biegów do konsoli środkowej,a potem pod schowek.

przewód od radia tzn.zasilanie podłączyłem pod gniazdo zapalniczki od spodu,a potem też pod schowek,a radio przymocowałem do "podłogi"schowka.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za porady.

Kabelek od anteny puściłem właśnie przez tą zaślepkę za siedzeniem.

A radyjko luźno położyłem w kieszonce pod podłokietnikiem.

http://img253.imageshack.us/img253/2586/bokxk5.jpg