Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Moje pytanie jak w tytule postu....Mam lampy ksenonowe- niestety z pomarańczowym kierunkiem. Chciałbym zmienić tylko szkła lamp na takie z białym kierunkim- przykład z allegro:

http://allegro.pl/item184925304_szklo_reflektora_bmw_e39_black_bialy_kierunek_.html

Próbowałem je sciągnąć, niestety coś jeszcze trzyma- poluzowałem tylko te widoczne zaczepy- może są gdzieś jeszcze inne. Nie chcę tego robić na siłę, żeby czegoś przypadkiem nie uszkodzić. Jeśli ktoś robił to już wcześniej - proszę o pomoc. Bardzo pomocne będą ewentualnie jakieś zdjęcia lub schematy! Szukałem tematu na forum -niestety nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Jeśli jednak taki post istnieje to proszę o link do niego. Proszę nie wypisywać tekstów typu - poszukaj lub search- nie chcesz pomóc to po prostu nie odpisuj.

Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję za odpowiedzi!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Musisz wyjąć lampy(cztery śrubki),póżniej odpinasz pięć zatrzasków i rozkładasz na dwie części(nie jest klejona,tylko na uszczelce).sciągasz stary i zakładasz nowy.łatwa sprawa jak wyjmiesz lampę to wszystkiego się domyślisz.