Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, z racji tego, ze muszę wymienić amortyzatory w BMW e36 coupe ,M50 2,5l szukam amortyztorów i mam spory problem w ich doborze. Może ktoś z Was montował i coś doradzi, byłbym wdzięczny.

Wybór padł na amortyzatory Bilstej B4 gaz ale czytając ostatnie posty na forum odnośnie tych amortyzatorów raczej odpadają bo jak niektórzy piszą po wymianie auto się podnosi do góry i to znacznie a ja mam spreżyny niebieskie H&R 40/20, koła 17 cali i obecna wysokość jest ok a nawet mogło by być ciut niżej. Obecnie zastanawiam się na amortyzatorami SACHSA model Advantage.

Przód o symbolu 170 638/170 639, a tył 170 613.

Czy ktoś z Was ma może takie amorki w swoim aucie w e36 i mógłby doradzić jak auto zachowuje sie na nich i czy po wymianie auto stoi wyżej czy tak jak przed wymianą.

Pozdrawiam

BMW to pełnia życia.
Opublikowano
Ja jeżdze na Bilsteinach B8 Sprint. Są krótsze, auto Ci sie nie podniesie napewno. Są twardsze od serii, ale komfort maja calkiem niezly. mam spręzyny okolo ok -30 mm. Moge wysłac fotki jesli trzeba :cool2:
Opublikowano

Witam. Ja w swojej E-36 mam akurat amorki o które Ci chodzi.Wszystko jest ok naprawde polecam-autko siedzi naprawde nisko a nie wiem dlaczego z tyłu jest nawet niżej niż z przodu. Nie wiem dokladnie jakie mam sprężyny-może mam inne z tyłu niż z przodu bo auto mam od niedawna

Pozdrawiam

Opublikowano

Bilstein B8 troszkę za drogi jak dla mnie bo za przednie B8 mam komplet właśnie SACHSA Advantage a trzeba jeszcze tył wymienić więc jakieś 500 zeta jeszcze nalezy dołozyć no i jeszcze odboje wszyskie nowe.

Jeżeli można to poproszę o fotki jak wysoko stoią Wasze auta no i jakie macie spręzyny.

Pozdrawiam

BMW to pełnia życia.
Opublikowano
Sprezyny mam Eibacha. Wymienialem ostatnio amortki tył, odboje, osłony i poduszki i wyszlo mi cos koło 800 zł za obydwie strony. Fotek dzis nie wrzuce, bo maluje pokoj i mam komp odlaczony, a w robocie nie mam zdjec :twisted2:
Opublikowano

Ja dzis kupilem KYB do przodu,

zakladam w przyszlym tygodniu to dam znac jakie sa wrazenia.

BMW 316ti N46B18A '04 - sprzedane

BMW 318ti M44B19 '98 - sprzedane