Skocz do zawartości

Co to za amortyzatory Ratunku!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomocy. Nie Wiem jakie amortyzatory miałem założone.

Wszyscy juz rozkładaj rece . Założyłem bilsteiny b4 VNE 4419/20.

Samochod wyraźnie podniosło do góry. Teraz Lewa strona ma 584mm a prawa 574mm liczone od rantu dolnej felgi. (1cm roznicy dziwne)

Samochód miał zamontowane SACHS BOGE

141500115261

31-31-1090 (...brak..)6.1

Amortyzatory sa dziwne bo sciagaja zarowno do dołu jak i do góry.

Wszyscy rozkładaja juz rece

Opublikowano

Cześć

Ten długi numer 141500115261 to numer produkcyjny Sachs.

Sprawdziłem to w ich katalogu internetowym:

http://webcat.sachs.de/index.asp?SPR=4

w zakładce "szukanie zaawansowane".

Wg tego katalogu wyszło, że powinieneś mieć amorek Sachs 115 368 (wg Boge 36-613-A) bo to co podałeś jest z lewego amortyzatora.

Druga strona 115 369.

Pozdro

Pablo

PS. Jeżeli te nie będą pasować to będziesz musiał kontaktować się z Sachsem w celu wyjaśnienia.

Opublikowano
nie wiem czy warto robic burze bo cos czytalem na forumkiedy wlasnie chlopaki pisali ze wyraznie jedna strona jest wyzej a 2 nizej ( nawet w e46) ze niby ten cm sie wyrownuje po tym jak wsiada kierowca.............cos takiego pisali :|
Opublikowano

Dzieki ThePablo

Tez juz znalałem to jest jakis dziwny amor a bilstein 4419 bynajmniej nie jest jego zamiennikiem. numer sachsa to 115 368 to jest ok, juz zamowilem go 330 zl to chyba nie najgorsza cena. Co smieszneijsze specyfikacja mowi ze tern amor jest do stycznia 1995 a ja mam produkcje wlasnie styczen 1995 :duh: . W salonie bmw załamali rece i nie wiadomo. Czyli sie potweirdza ze bajzel taki jest w tych amorach w e36 ze masakra!!!!!

Dzieki chlopaki za pomoc.