Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak wyjąć klamke od zewnątrz po lewej stronie za kierowca chodzi mi o wyjęcie siłownika centralnego zamka próbowałem od środka ale niestety nie da rady za mało miejsca,ktoś mi kiedys nadmioenił że to sie robi od zewnetyrznej klamki tylko jak mam ją delikatnie wyjąć żeby jej nie popsuć ??? :cry2:

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

Opublikowano
Nikt nigdy nie odkręcał klamki w dzwiach z tyłu :?:

Moja trójeczka.

Opublikowano

Chodzi ci o wyjecie samej klamki?? Bez siłownika??

Nic prostszego - otwierasz drzwi - na wysokości klamki nad zaczepem zamka masz plastikową zaślepkę w kształcie elipsy lub jak wolisz zaokrąglonego prostokąta. Plastik demontujesz i pod nim masz blaszkę, którą naciskasz (poświeć do środka czymś) a raczej wpychasz do wnętrza drzwi. Wówczas można zdjąć plastikową osłone-zewnetrzną- klamki, pod którą są 2 śruby torx (chyba 25).

Nie dysponuje fotkami, ale wyjmowałem tak klamkę po prawej stronie z tyłu gdyż pękła mi dźwignia otwierająca drzwi...

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted:

Opublikowano
Chodzi ci o wyjecie samej klamki?? Bez siłownika??

Nic prostszego - otwierasz drzwi - na wysokości klamki nad zaczepem zamka masz plastikową zaślepkę w kształcie elipsy lub jak wolisz zaokrąglonego prostokąta. Plastik demontujesz i pod nim masz blaszkę, którą naciskasz (poświeć do środka czymś) a raczej wpychasz do wnętrza drzwi. Wówczas można zdjąć plastikową osłone-zewnetrzną- klamki, pod którą są 2 śruby torx (chyba 25).

Nie dysponuje fotkami, ale wyjmowałem tak klamkę po prawej stronie z tyłu gdyż pękła mi dźwignia otwierająca drzwi...

Chodzi mi o dostanie sie do siłownika centralnego zamka w tylnych dzwiach niestety od wewnątrz nie bardzo wiem jak to wyjąć gdyż jest tam za mało miejsca.Chce spróbować od zewnątrz przez klamke

Moja trójeczka.