Skocz do zawartości

Zasilanie, brak pradu dziwna sprawa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam pewien problem z moja 7 mianowicie wczoraj padl mi akumlator (tak myslalem) podczas jazdy stopniowy zgasly wszystkie swiatla kontrolki radio, diody, komputer stracil pamiec centralny przestal dzialac, silnik po 10 minutach pracy tez zgasl, zalozylem nowy akumlator i znowu to samo przejechalem 30km i znow wszystko sie powtorzylo, wziolem na noc akumlator naadowalem, w miedzy czasie wlozylem stary (ten ktory padl mi pierwszy) rano odpalam auto pali i znowu po okolo 30 km auto stracilo zasilanie nagle, mozecie mi podpowiedziec co moze byc przyczyna tego?? ewentualnie polecic dobrego elektryka w krakowie co zna te samochody?? dodam iz prz przkreceniu stacyjki na 2 wlaczaja sie kontrolki miedzyinnymi ta od oleju ale kontrolka akumlatora sie nie wlacza co mu moze byc?? pomocy
BMW 750i V12 E32 - Będziesz Mógł Więcej :)))
Opublikowano
Na 100% padl Ci alternator. Prawdopodobie zuzyly sie w nim szczotki, jednak moglo pasc cos innego w nim. Kup szczotki z regulatorem napiecia i bedzie OK.

Szukasz czesci do swojego BMW??

Pisz na gg 1211423!!!

Opublikowano
Najlepiej to wywal ten swój alternator na zewnątrz i daj go porządnemu elektrykowi do przejrzenia bo sama wymiana szczotek może nie wystarczyć , ja ostatnio tak zrobiłem i na kapitalny remont wydałem tylko 40 zł a nie 400 zł jak to kosztuje w miare sprawny używany :norty:
Będzie Miły Wydatek!!!!!!
Opublikowano

różne moga byc przyczyny...

Pali CI sie kontrolka ładowania ?

Mi nie paliła się wogole... nawet przed zapaleniem auta... padl regulator napiecia... rozebralem... ( komutator ) chyab tak sie nazywa dalem to tokarza.. kupilem regulator ze szczotkami..wymiana i git ;)

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg