Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Jak wyjąć na zewnatrz siłownik centralnego zamka w tylnich dzwiach pasazera po stronie kierowcy.Zdjałem tapicerke poodkrecałem te druty od klamki i cypelka,Odkręciłem 3 sróby od zamka i nie wiem co dalej.Zamek opadl i nie wiem jak to wyjąć,bo jest tam mega mało miejsca i jeszcze prowadnice od szyby po drodze.Potrzebuje zobaczyć jaki mam siłownik i ewentualnie go wymienić.Czy on jest zespojony z zamkiem na stałe?Czy jakoś go się odpina? :mad2:

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

Opublikowano
Silownik jest zespolony z calym mechanizmem zamkniecia-tym co jest z boku drzwi i lapie rygiel bedacy na aucie.NIE wiem jak on tam jest zainstalowany ale jesli wyjmiesz jakos to cale ustrojstwo bedzies zmial sprawe wyjasniona
Opublikowano
Zadałem kiedyś podobne pytanie na forum i rada była żeby wyciąć otwór w drzwiach. Na poważnie, można rozdzielić siłownik centralnego od mechanizmu zamka bo w całości raczej niewyjmiesz ja tak zrobiłem gdy wymieniałem uszkodzony siłownik.
Opublikowano

Co sie nie da :x jago mialem w rekach. prowadnice od szyby musisz odkrecic. na dole pod "uszczelka" (guma czy jak to tam nazwac) masz jedna srubke u gory jest ona tylko wsunieta otwor. "uszczelka" jest tylko wcisnieta w metalowa szyne tak ze wyjdzie smialo i z wlozeniem niebedzie problemu.

Nastepnym razem jak tylko cos bede robil przy autku to musze wszystko spisac i sfotografowac :lol: