Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Może ktoś miał taki problem, że kilka dni diesel nie pali po nocy a następnie mu cudownie przechodzi i kilka dni (po nocy) jest palenie na dotyk. Teraz jestem w fazie tego złego palenia.

Dodam że w wężyku paliwowym widać ON więc ja nie mam pojęcia gdzie szukać przyczyny.

Dziękuję za każą podpowiedź. :cool2: :cool2:

>TDS bez "S">
Opublikowano
Mój problem wyglądał bardzo, a to bardzo podobnie, tylko w wężyku między pompą wtryskową i filtrem paliwa miałem po nocy lub dłuższym postoju trochę powietrza. Nie jestem mechanikiem ale między innymi za poradą "robertabmw" zostały sprawdzone wszystkie węże paliwowe i oring na wałku przednim pompy wtryskowej. To był strzał w dziesiątkę. Na wysokości serwa przy obrączce był pęknięty wężyk paliwowy, a ponadto poszedł wspomniany oring. Całkowity koszt naprawy 170zł. A już chcieli pompę wtryskową wymieniać. Biorę pod uwagę, że u Ciebie powyższe objawy są przy stanie zbiornika powyżej 20 litrów. Podobne zachowania są gdy szlag trafi pompę paliwa w zbiorniku. Gdy masz ponad 20 litrów wszystko OK. Jak dochodzi do 20 i poniżej już są problemy z odpalaniem. Też to przerabiałem.