Skocz do zawartości

Nie podają mi wtryskiwacze paliwa mimo zasilania.. czemu???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zmienialem silnik w 520 na 2.5l juz nie zapalilo.. komputer po numerze sie zgadza choc i tak dałem od silnika 2.5 liczba kabli i kolorow na wiazce sie zgadza. cisnienie paliwa jest zzasilanie na listwie tez a jak przykladam zaroweczke do wtryskiwacza to przy rozruchu powinna migac a nie miga.. jak sie mu psiklo troszke samostartu to odrazu go wypala.. czy ktos ma jakis pomysl czemu to tak jest i gdzie moze lezec przyczyna?
Opublikowano
pytałem znajomego z serwisu czy jak zamiast mojego 2,5 zamontuja 2,8 będa musioł wymienić komputer to powiedział ze nie ale cały osprzęt należy przełożyć z mojego silnika (wtryski ,cewki)
Opublikowano
cały osprzet jest z mojego 2.5 cewki rownież jak i instalacja silnika.. przpływomierz itp itd iskra jest wszystko jest nie daje tylko paliwa sam wtryskiwacz
Opublikowano

JacekNS - nie pomyliłeś przewodów paliwowych na listewie ? / to jest z M20 - więc poszukaj schematu swojego /

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//bmwfans.info/original/images/1941_p.png

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
POWIEM TAK... DZIAŁA :) OKAZAŁO SIĘ ŻE PRZYCZYNA BYŁA ZGNIECIONA WIĄZKA KABLI OD KOMPUTERA :) WIEC DZIEKUJE WSYZTSKI ZA POMOC I POZDRAWIAM