Skocz do zawartości

Kontrolka od ładowania... dlaczego czasami świeci??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki dziwny problem z ładownaiem, gdy auto dłużej postoi na wolnych obrotach (np. częste stanie na czerwonych światłach w mieście) a włączone są światła lub coś innego co pobiera dużo prądu to zapala mi się kontrolka od ładowania - ale nie tak całkiem, tylko na początku zaczyna się lekko jarzyć, potem juz troszkę mocniej-ale nie tak jak powinna i tak cały czas już potem świeci. Po wyłączeniu auta, jak auto chwile postoi i uruchomię silnik, nawet gdy wszystko jets wyłączone kontrolka dalej się pali tak jak wcześniej. Dopiero jak auto dłuzej postoi, np. po nocy to jest OK... I to mnie zastanawia - bo jak by nie było ładowania to nie było by go cały czas.

Czego to może być wina... domyślam się, że albo szczotki, albo bateria ??

Opublikowano
dobrze sie domyslasz. jak masz drugi akumulator to go zaloz i sprawdz, jesli bedzie sie palic to sprawdz czy nie sa zasniedziale kable przy alternatorze i czy ktorys sie nie naderwal przy wsówce na alternatorze i na rozruszniku. jesli tu wszystko oki to na koniec maly wydatek i zmien szczotki.
WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ZYCIE.