Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ze zdjęć większość samochodów wygląda ładnie.

Cena z Księżyca, przebieg bez komentaża...

Ze Szwajcu są najlepsze samochody ale nie aż tak dobre...

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
I ktoś jej fotele sportowe chyba wymontował albo M pakiet dołożył.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano
Fajna, ale cena astronomiczna. Za tą cene jak dobrze poszukasz i odrobine dołożysz masz np. e39 z 1996 :)

nie szukam e39 :) musi byc e36 coupe.

co do rozmowy o silnikach. nie byłem doinformowany, wydawało mi się, że są 2.3 L. dzięki za wyprowadzenie z błędu.

Opublikowano
Chciałbym pociągnąć temat tego auta. Byłem, oglądałem i potrzebuję porady . Auto ma silnik VANOS. po odpaleniu slychac w puszce vanos lekki stukot. komputer nie wykazuje żadnych błędów. Dodam też, że auto ciągnie bez problemu, moc jest ok. Co to może być? Popychacze? łańcuch? ale chyba tak poważne sprawy wyszłyby na kompie nie?
Opublikowano

Dlaczego niby halasujacy rozrzad mialby wyjsc na kompie?

Czasem taki metaliczny stukot moze sie przenosic z czegos innego i moze sie wydawac, ze to vanos. Po prostu trzeba podjechac do mechanika, ktory ma o tym pojecie (i to niekoniecznie do ASO), zeby sprobowal zdiagnozowac, co to jest.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Dlaczego niby halasujacy rozrzad mialby wyjsc na kompie?

chodziło mi ogólnie o przyczynę tego hałasu, jeżeli byłoby to winą rozrządu, że coś byłoby z nim nie tak.

Ale mniejsza o to.

Panfil była już wstępna diagnoza odnośnie tego problemu, mechanik powiedział, że może to być rolka napinacza paska klinowego, czy coś w tym stylu. Niestety nie wiem czy mozna typowi ufać. nie mam jak od siebie przyciągnąc zaufanego mechanika aż do katowic żeby to ocenił