Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zapaliła mi się takowa i zastanawiam się czy może chodzić o klocki z przodu czy z tyłu? Po obu stronach są czujniki na klockach?

I jeszcze jedno: jakie klocki warto zamienić zeby nie było pożniej zadnych pisków ale zeby nie były az tak miekkie zebym codziennie musiał czyscic alusy ;)

Edytowane przez Hiv
Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Opublikowano
Zapaliła mi się takowa i zastanawiam się czy może chodzić o klocki z przodu czy z tyłu? Po obu stronach są klocki na czujnikach?

Zastanawianie się nic Ci nie da :mrgreen: czujniki połączone są w szereg więc uszkodzenie na przedniej lub tylnej osi powoduje zapalenie kontrolki :wink: Czujniki są po lewej z przodu i po prawej z tyłu.

Dotyczy to modeli które na obu osiach mają hamulce tarczowe.

Opublikowano

W przednim zacisku od strony kierowcy znajdziesz jeden czujnik. Jesli jest ukruszony to trzeba wymienic. Koszt to 30zł za nowy ze sklepu. W tylnim zacisku po stronie pasażera jest drugi czujnik. Najpierw sprawdz czy nie zostaly uszkodzone poprzez wypiecie i uderzenie o koło. U mnie wlasnie tak sie stalo. Klocki mialem OK a czujnik sie ukruszyl.

Klocki jakie polecam osobiscie to Ferodo Premier. Bedziesz na nich jezdzil do konca zywotnosci twojej bmki a nie zapiszcza ci nawet na zjechanych tarczach. Hamuja idealnie ale maja swoja cene... 130zł na przód i ok 160-170zł na tył.