Skocz do zawartości

bmw520 12v dusi sie szarpie szukam mechanika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bmw 520 12v,walcze od 25 marca,niedaje rady wladowalem juz 1500zl,usterka nadal jest,jak auto stoi,przcuje na wolnych obrotach,dam gaz do polowy i trzymam nic sie niedzieje dopiero pochwili zaczyna lapac jak gazuje to dusi sie przerywa strzela czasem w przeplywomierz,teraz tak:jak chce ruszyc z miejsca ajest zimny niema szans,jak dodaje gazu niema zadnej reakcji albo chce zgasnac zadusza sie,jak sie rozgrzeje to ruszam powolutku jade 40 na godzine jak wcisne troche gazu niec sie niedzieje popuszcze nabiera szybkosci jak jade 80 na godzine i depne gaz dopolowy nic sie niedzieje niereaguje jak wcisne do podlogi rwie do przodu szarpie i przerywa jak by cos odcinalo paliwo ale jest tez czasami ze jak jade 80 na godzine i wcisne pedal gazu do podlogi,to nic sie niedzieje nadal jedzie te 80 na godzine jak juz zlapie to rwie do przodu ale strasznie szarpie i przerywa.slychac taki belkot pipuszcze gaz jedzie,dodam gazu brak reakcji,jak auto stoi i gazuje plynnie to ladnie sie wkreca,mol straszny niema mocy niemoglem opla wyprzedzic.czasami jak jest zimny wydaje mi sie ze niepali na wsz gary jak sie nagrzeje jest ok,:::::::::::: nowe swiece,kable kopulka palec pompa paliwa filtrymsilniczek krokowy podmieniona przeplywka jezdze na przeplywce zbmw 525 itaki tez mam sterownik,mam sterownik do silnika 2litrowego jak mam ale nanim to juz wlogule niechce chodzic ale wczesniej chodzil nanim,katalizatora niema gazu niema,sprawdzalem sonde odlanczajac ja silnik zmienia wtedy obroty,gdy odlacze przeplywke tez silnik zmienia obroty,podmienilem tez potencjometr od przepustnicy inic...podkrecilem troche zawory na 025 ciutke jest lepiej nieszarpie tak ale dasz gaz odrazu belkocze ja dasz gaz do dechy gdy auto stoi odrazu gasnie,plynu nieubywa bo myslalem o uszczelce pod glowica,niedam auta w zarach do mechanika bo tu same paraki i zlodzieje oszusci moga tylko wrotki naprawiac,czekam na pomoc pozdrawiam
Opublikowano

Po pierwsze: prawidłowy sterownik silnika

Po drugie: prawidłowy przepływomierz

Zakładam że obydwie części są w pełni sprawne i działają jak potrzeba.

I rozumiem że silnik i osprzęt jest sprawdzony i w 100% działający

Oleje i płyny Pentosin 0694679252 Maciek
Opublikowano
mnie w 523i zrobiło się to samo nie zapalał wolne obroty i pełen gaz - super a średnie obroty kichał do filtra szarpał dławił się . myślałem pierw że słabe paliwo bo zatankowałem na takiej stacji na jakimś zakładzie ale po 5 dniach męczarni "pokuśtykałem" do serwisu a tam nawet nie kazali maski podnieś bo jak słyszeli jak staram się do nich dojechać to od razu wiedzieli że to CZYJNIK POŁOŻENIA WAŁU ! problem jedynie w cenie 360zł oryginał bo zamienniki nie podchodzą a używki żadko kiedy są sprawne (zresztą by stary wybić to musieli go roz...............)
Opublikowano
bmw 520 12v,walcze od 25 marca,niedaje rady wladowalem juz 1500zl,usterka nadal jest,jak auto stoi,przcuje na wolnych obrotach,dam gaz do polowy i trzymam nic sie niedzieje dopiero pochwili zaczyna lapac jak gazuje to dusi sie przerywa strzela czasem w przeplywomierz,teraz tak:jak chce ruszyc z miejsca ajest zimny niema szans,jak dodaje gazu niema zadnej reakcji albo chce zgasnac zadusza sie,jak sie rozgrzeje to ruszam powolutku jade 40 na godzine jak wcisne troche gazu niec sie niedzieje popuszcze nabiera szybkosci jak jade 80 na godzine i depne gaz dopolowy nic sie niedzieje niereaguje jak wcisne do podlogi rwie do przodu szarpie i przerywa jak by cos odcinalo paliwo ale jest tez czasami ze jak jade 80 na godzine i wcisne pedal gazu do podlogi,to nic sie niedzieje nadal jedzie te 80 na godzine jak juz zlapie to rwie do przodu ale strasznie szarpie i przerywa.slychac taki belkot pipuszcze gaz jedzie,dodam gazu brak reakcji,jak auto stoi i gazuje plynnie to ladnie sie wkreca,mol straszny niema mocy niemoglem opla wyprzedzic.czasami jak jest zimny wydaje mi sie ze niepali na wsz gary jak sie nagrzeje jest ok,:::::::::::: nowe swiece,kable kopulka palec pompa paliwa filtrymsilniczek krokowy podmieniona przeplywka jezdze na przeplywce zbmw 525 itaki tez mam sterownik,mam sterownik do silnika 2litrowego jak mam ale nanim to juz wlogule niechce chodzic ale wczesniej chodzil nanim,katalizatora niema gazu niema,sprawdzalem sonde odlanczajac ja silnik zmienia wtedy obroty,gdy odlacze przeplywke tez silnik zmienia obroty,podmienilem tez potencjometr od przepustnicy inic...podkrecilem troche zawory na 025 ciutke jest lepiej nieszarpie tak ale dasz gaz odrazu belkocze ja dasz gaz do dechy gdy auto stoi odrazu gasnie,plynu nieubywa bo myslalem o uszczelce pod glowica,niedam auta w zarach do mechanika bo tu same paraki i zlodzieje oszusci moga tylko wrotki naprawiac,czekam na pomoc pozdrawiam

skąd jesteś?

Opublikowano
auto niema gazu,dzisiaj znowu pojechalem na obwodnice rano zapalil elegancko zimnym pojechalem poczekalem asz sie rozgrzeje,i ,tak gaz do polowy zbiera sie powoli wdepnelem do dechy rwie do przodu 100na liczniku i nagle jak by bylo odciecie zaplonu,koniec puscilem gaz znowu jedzie przerywa znowu gaz w podloge 100 na liczniku i znowu odciecie gosc mi sprzedal przeplywke ale sam niewiem czy jest dobra jak ja sprawdzic? jaki ma byc luz na zaworach? slyszalem ze jak pujdzie czujnik polozenia walu to auto nieodpali .....a moj zapala malego fiata niemozna wyprzedzic jak juz zlapie to ostro grzeje do przodu i nagle,odciecie jak by paliwa,niemam pomyslu wczesniej jak kupilem ten silnik naprawde gosc sprzedal mi dobry motor oprucz tego ze wladowal mnie na mine i sprzedal 2 litrowy anie jak szukalem 525,,ale oddal 300zl,,,,samochod jechal na obwodnicy 230,pelna moc zaczynala sie od 3000tys ateraz lipa niemam pojecia bylem na badaniu i powiedzieli ze niema usterki elektronicznej,wiec co jest zle? niemam cholera gdzie podmienic nastepnej,jezdze na sterowniku od silnika 2,5,,,,wczesniej texz nanim jezdzilem i bylo ok,,to niemozliwe zeby gaz byl wcisniety do dechy a tu zadnej reakcji,,pomoze,,ktos??????????????????????????????
Opublikowano
ja bym stawiał na sonde może ma przełamany przewód i nie łączy albo kończy swój żywot dobrze spisują sie zamienniki np NGK lub uniwersalne gdyby to nie pomogło to jeszcze czujnik położenia wału ale żeby go sprawdzić to potrzebny jest do tego komputer