Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od nie dawna świeci mi się inspekcja olejowa. Dziś jechałem po A4 chciałem się szybko włączyć do ruchu... i mam wrażenie że auto gorzej ciągnie niż jakiś tydzień temu. Nie ma kopa zwłaszcza na wysokich obrotach.

Zrobiłem sobie test oleju ze Statoil wyszło że olej mam przeciętny. Oczywiście i tak wymienie bo już najwyższy czas... tylko muszą mi go przysłać :(

Ale czy to normalne że auto jest w takiej sytuacji słabsze?

Pozdrawiam

Opublikowano

Rowniez watpie zeby przez "zuzyty" olej samochod tracil moc (chyba ze na oleju przejechane bylo z 50tkm, stan jest ponizej minimum i poprostu silnik sie przyciera, jednak taka sytuacje sygnalizowala by kontrolka od cisnienia oleju - wiec to wykluczam). Moze to poprostu zbieg okolicznosci i masz jeszcze cos pogmatwane w samochodzie. Ewentualnie posprawdzaj jeszcze filtry (powietrza, paliwa) czy nie sa przytkane i stad spadek mocy. Ogolnie przyczyn moze byc z 50...

Powodzenia w poszukiwaniach!!!

Szukasz czesci do swojego BMW??

Pisz na gg 1211423!!!

Opublikowano
hmm, Pierwsze słyszę o takich objawach :worried:

Mi tam sie nic nie dzieje :cool2:

Ja myślałem o czymś takim że świeci inspekcja i komputer przełącza się w taki tryb oszczędzania silnika/oleju; bo na tym nie powinno się już jeździć... ale wiadomo unieruchomić auta użytkownikowi nie można.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja myślałem o czymś takim że świeci inspekcja i komputer przełącza się w taki tryb oszczędzania silnika/oleju; bo na tym nie powinno się już jeździć... ale wiadomo unieruchomić auta użytkownikowi nie można.

Pozdrawiam

Gdyby tak bylo to silnik wogole nie wchodzil by na wysokie obroty (poprostu odciecie bylo by nizej np. 3000rpm). Napewno jest cos takiego jak "tryb awaryjny silnika" jednak wydaje mi sie ze bylo by to oznajmione jakas kontrolka lub komunikatem z check control.

Szukasz czesci do swojego BMW??

Pisz na gg 1211423!!!

Opublikowano

michal nie chce Cie straszyc ale mi jak uszczelka poszla (a nie wiedzialem tego bo zauwazyli to w warsztacie przy zmianie oleju) to samochod nie mial tej "werwy".

Moze ja juz przewraziwiony jestem i jak jezdze to tylko slucham czy cos nie puka albo nie suka i wyszukuje dziury w calym.

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano

jak Ci zaczął zdychać po zaświeceniu się inspekcji i wymiany oleju - to faktycznie może przeszedł w tryb awaryjny - było coś takiego, zamawiało się przy zakupie auta - duża rzadkosc... znajomy to ma w e34...

Opublikowano

jak Ci zaczął zdychać po zaświeceniu się inspekcji i wymiany oleju - to faktycznie może przeszedł w tryb awaryjny - było coś takiego, zamawiało się przy zakupie auta - duża rzadkosc... znajomy to ma w e34...

A wiesz jaki numer opcji i jak się to może po niemiecku nazywać?

U mnie nawet może nie silnik a przepustnica lub skrzynia biegów działają inaczej... takie mam wrażenie.

A co do uszczelki pod miską... ostatnio myłem auto a potem oglądałem na kanale... i koło głowicy było mokro. Do dziś niewiem czy to woda czy może olej. Mam nadzieje że to pierwsze...

A ile Ci oleju ubywało jak poszła uszczelka? U mnie ubywa z 50 ml na 1000 km a płynu jakoś też specjalnie nie przybywa czy ubywa...

Pozdrawiam