Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
od miesiąca posiadam E34525iA 24V a wczoraj skrzynia chyba umarła.Włanczam D nie jedzie wybieram R stoi dodaję gazu , lekko się bujnie tak ja k by chciała ruszyć , a nie może . Co robić , czy to coś poważnego ?
Opublikowano
sądzisz że to może być wina oleju , Nie dodałem ze te cuda dzieją sie na ciepłym silniku . W panice odp[rowadziłem auto do mechanika , który powiedział ze to bardzo powazny problem ,myślisz ze chce mnie laika naciągnąc na wiekszą kaskę niż by kosztowała ewentualna wymiana oleju i filtrów
Opublikowano
jeśli oleju jest stan to drugą przyczyną takiego zachowania jest pompa oleju w skrzyni albo jest słaba albo co jest bardziej prawdopodobne ma pękniętą obudowę . koszt pompy używanej to średnio 500zł ale jak zawieziesz do fachowca to powymienia sprzęgiełka i naprawa powinna kosztować 1500-1800zł . warto to zrobić bo od tego remontu można powiedzieć że skrzynia masz nówka . tylko moim skromnym zdaniem oddaj ją Z CAŁYM AUTEM DO FACHOWCA (nie do p.Jasia który już kiedyś jakieś auto naprawiał) bo pompę można uszkodzić już przy nieumiejętnym montażu już do auta
Opublikowano
miałem podobnie w tds jechał tylko do 80 km/h wymieniłem na manuala i spokojnie 200 idzie za 900złoty skrzynia koło i pedały ciegna wajcha wszystko a uwiez ze manuala sie o wiele lepiej jezdzi;p
Opublikowano
Ja właśnie rozpieprzyłem sobie pompe olejową przy wkładaniu skrzyni już do auta. No cóż- niewiedza. Ale pompe olejową (do 5hp18) używaną udało mi się wyrwać w serwisie automatów w Józefowie za 150zł, czyli moja nauka nie była jeszcze bardzo droga :D
Opublikowano
Ja właśnie rozpieprzyłem sobie pompe olejową przy wkładaniu skrzyni już do auta. No cóż- niewiedza. Ale pompe olejową (do 5hp18) używaną udało mi się wyrwać w serwisie automatów w Józefowie za 150zł, czyli moja nauka nie była jeszcze bardzo droga :D

opisz może troszke blizej jak mozna ją rozpieprzyć z niewiedzy. :!:

Opublikowano

No więc było to tak: :D

Wymieniałem sobie w 525 TDS silnik, w związku z czym trzeba było wyjąć i skrzynie.

Skrzynia została zdjęta, a sprzęgło (ta bania) została przy silniku.

Niestety ( i tu z braku wiedzy ) operacja zakładania skrzyni została wykonana tak samo, czyli zamiast założyć banie na skrzynie i wpasować ją w rowki (to dowiedziałem sie dopiero jak zerwałem kliny od pompy olejowej), bania została przykręcona do silnika, a na to dopiero została założona strzynia.

:mad2:

Opublikowano

dzięki koledzy we wtorek odbieram bunie od mechanika teraz będę miał prawie nowy automacik (po remoncie) za 3000 , jestem załamany ale cóż , czego się nie robi dla wygody

przestroga dbajcie o automaty wymieniajcie olej