Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Mam przypalone klosze swiateł mijania. Pewnie kiedyś były 100W.

Odblaski są w dobrym stanie ale klosze są ewidentnie przykopcone, przez co swiatła dają żółty efekt.

A teraz najważniejsze pytanie:

czy można to usunąć polerując wewnętrzną część lampy pastą polerską?

ona czyni cuda :8)

Edytowane przez farmus
Opublikowano

a więc tak jak myślałem.

Zabrałem się dziś do lamp, wziąłem je do chaty i zacząłem czyścić. Ku mojemu zdziwieniu wewnętrzne klosze są plastikowe i za nic w świecie nie da się ich spolerować. jak są nadpalone to na wylot.

MA KTOŚ JAKIEŚ NA ZBYCIU?

Całość wymyłem i wyczyściłem pastą polerską. Chrom w środku po 140tys km był zakurzony, po umyciu jest duża różnica. Polecam każdemu zająć się swoimi lampami, mało kłotpotliwe a na pewno przyniesie efekt.

Pozdrawiam :8)

Opublikowano

mam to samo, lampy na H7, myślałem że da rade to jakoś wyczyścić, męczyłem sie troche czasu próbując różne środki i na marne, tylko porysowałem plastik,

tylko wymiana na nowe, nie sa dostępne w ASO, tylko w komplecie ze szkłem, jedynie allegro.

Opublikowano

mam to samo, lampy na H7, myślałem że da rade to jakoś wyczyścić, męczyłem sie troche czasu próbując różne środki i na marne, tylko porysowałem plastik,

tylko wymiana na nowe, nie sa dostępne w ASO, tylko w komplecie ze szkłem, jedynie allegro.