Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc !!!

Mam okazje nabyc wspaniele felgi do e36 jakimi sa 18 calowe 5 ramienne Hamanny z rantem.Felgi posiadaja jedna wade: dwie z nich maja delikatnie odgiety na zewnatrz rant. Chcialbym sie was spytac czy dalo by rade wyprostowac w nastepujacy sposob:

Krawedz felgi bez opony podgrzac palnikiem ( od strony wewnetrznej tam gdzie znajduje sie normalnie opona) i sprobowac wyprostowac to gumowym mlotkiem.

Wiem ze jest to dosc dziwny sposob ale naprawa ma byc tymczasowa. W najblizszym czasie felgi poszly by do profesjonalgego odnowienia i wyprostowania.

Opublikowano
Możesz sobie więcej zaszkodzić niż naprawić. Aluminium sie nagrzewa i potrafi odkształcić. Więc możesz wyprostowć rant a zniszczyć całą felgę. Daj od razu do profesjonalnej firmy- takie jest moje zdanie

Marzenia sie spełniają-->mam E38 :)

Moja historia

Opublikowano

o mamo!!!!!

nigdy nie slyszalem takich glupot!!! przepraszam Cie bardzo za szczerosc, ale wytlumacz mi jak nie majac odpowiedniego sprzetu chcesz to zrobic mlotkiem gumowym i palnikiem bo chyba nie zrozumialem Twojego pytania :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

oddaj do profesjonalnej firmy, oni Ci to zrobia tak jak nalezy, nie kombinuj :duh: :duh: :duh:

pozdro