Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest sposób aby wyłączyć całkowicie czujnik deszczu?

Doprowadza mnie do szału kiedy po spadnięciu dwóch kropel na szybę wycieraczki chodzą non stop.

I drugie pytanko - co oznaczają ikonki na regulacji w dźwigience wycieraczek i jak powinna działać ta regulacja bo umnie nic nie zaobserwowałem.

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.......

Opublikowano
Napewno można wyłączyć w serwisie :mad2: bo mi o tym mówili, a tymi kolejnymi stopniami ustawiasz czułość. Jeśli zrobisz na maksa to te dwie kropelki już uruchomią a jak na minimum to więcej deszczu a wolniejsze obroty wycieraczek. Popracuj nad ustawieniami to bedziesz zadowolony. Ja sobie nie wyobrarzam teraz jazdy bez tego bajeru. Np. jest już po deszczu, grzeje sobie 130 i powoli zbliżam się do tira. pojawia sie mała mgiełka - wycieraczki przetra raz, na jakiś czas, przejezdża tir z przeciwka i chluśnie konkret - wycieraczki natychmiast dwa razy przetrą - można wogule o nich zapomnieć to jest super. Co prawda czasami jakiś robal walnie i terz zadziałaja, ale to jest nic. Takie jest moje zdanie ale ja sie już przyzwyczaiłem :dance: :clap: