Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam silnik 2.8 przy płynnym wciskaniu gazu wchodzi na obroty normalnie.jak tylko gwałtownie wcisne gaz wchodzi bez problemu tez na obroty tyle ze słychac przez moment sykniecie tak jakby pobierał jakies dodatkowe powietrze czy to normalne.?.Samochód kupilem niedawno nie mam pojecia czy tak ma być czy nie doradźcie prosze.
Opublikowano
nie powiem ci czemu i co dokładnie robi to syknięcie powietrza bo przyznam się szczerze że nie wiem :oops: ale to jest normalne spotkałem się z tym u innych i u siebie także to występuje ale ładnie to nawet brzmi mi się podoba :D
Opublikowano
I jeszcze jedno. Otworz sobie machę, nachyl się nad motorem i w tym momencie niech ktoś pobuja trochę gazem tak do 5-6 tyś obrotów. Przekonasz się wtedy najlepiej co to jest to "syknięcie" Pzdr
Opublikowano
To normalne - otwierasz całkowicie przepustnicę. Ja też mam taki silnik. Pytanie czy kiedy maksymalnie przyspieszasz to wciska Cię trochę w fotel? :lol:

No wciska w fotel jakby nie wciskalo to byłoby coś nie tak dlatego niewiem co to jest

Opublikowano
I jeszcze jedno. Otworz sobie machę, nachyl się nad motorem i w tym momencie niech ktoś pobuja trochę gazem tak do 5-6 tyś obrotów. Przekonasz się wtedy najlepiej co to jest to "syknięcie" Pzdr

Więc gdzieś jest nieszczelny dolot powietrza bo słychać jak zasysa gdzieś w okolicy końca weża a kolektorem ssącym może nawet pod kolektorem musze sprawdzic dokładnie pzdr.