Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z zapaleniem samochodu. Rozrusznik kręci, ale silnik w ogóle nie chce załapać. Wszystko zaczęło się po wymianie świec na nowe. Od tamtej pory nie zapala ani na nowych, ani na starych. Po wykręceniu świec widać wyraźnie, że iskra jest. Paliwo też, bo świece są zalane. Sprawdzałem też czujnik położenia wału miernikiem i rezystancja wynosi 485 Ohm. Nie wiem już gdzie może leżeć przyczyna.

Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i wskazówki.

Pozdrawiam,

Kamil

Opublikowano
no to masz zle zalozone przewody.

Niewykluczone. A można ustalić kolejność przewodów na świecach według kolejności cewek? Bo w tej chwili patrząc od przodu samochodu mam pierwszy cylinder z pierwszą cewką, drugi cylinder z drugą cewką itd..

Opublikowano
nie no panie to zle. powinno pisac na kopulce ktore wyjscie na jaki cylinder ale sprobuje cos w ksiazce wygrzebac
WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ZYCIE.
Opublikowano (edytowane)
kolejnosc jest taka 1-3-4-2

OK. Też to gdzieś wyczytałem. Ale nie wiem jak to czytać. Czy to znaczy, że przewody mają być podłączone w ten sposób:

1 cewka -> 1 cylinder

2 cewka -> 3 cylinder

3 cewka -> 4 cylinder

4 cewka -> 2 cylinder

???

Edytowane przez kamil.ch
Opublikowano
a podlaczyles przewody tak samo jak byly wcesniej?

Wydawało mi się, że tak, ale mogłem się pomylić.

sprobuj jak nie pomoze to nie zaszkodzi

To idę niedługo do garażu pokombinować, napiszę wieczorem czy pomogło.

--------

Wstyd się przyznać, ale to przewody. Byłem pewien, że są dobrze.

Sorry za zamieszanie. Wielkie dzięki za pomoc i mam nadzieję, że będę mógł się odwdzięczyć.

Temat można zamknąć.

Pozdrawiam,

Kamil

Opublikowano
spoko panie. kto pyta nie bladzi a kazdemu zdaza sie pomylic. zawsze myslimy ze to cos powaznego a okazuje sie ze to tylko pierdola
WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ZYCIE.