Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Postanowiłem kupić do samochodu podłokietnik. Ceny oryginalnych są wysokie w granicach 400-500zł :duh:

W związku z tym myślałem o czymś takim:

http://moto.allegro.pl/item180390124_podlokietnik_skorzany_super_cena_.html

Wiem, że nie jest to najlepszy wybór, ale czy montował ktoś z Was tego typu podłokietniki z Allegro? Co o nich sądzicie? Nadają się do czegoś, czy sobie odpuścić?

:mrgreen:

Z góry dzięki

Opublikowano

Nie musi być konkretnie ten podłokietnik, co napisałem. To tylko przykład. Jak masz jakieś ciekawe propozycje, co do innego modelu, będę wdzięczny

Dzięki

Opublikowano

kupilem taki i mam w swojej 36... tylko uwazaj.. zapytaj sie czy to jest mniejszy rozmiar... bo sa dwa rozmiary i ten wiekszy jest po prostu za duzy..

sprawuje mi sie dobrze.

Opublikowano

Witam,

Będę bardzo wdzięczny za kilka fotek jak wygląda taki podłokietnik w środku :)

Właśnie się zastanawiam na czymś takim (konkretnie ten model z allegro) tylko nie wiem jak to wygląda w beemce

Pozdr

http://images20.fotosik.pl/92/baf96c1de6443063.gif
Opublikowano

wymierzylem i wyglada to dla mnie tak:

podlokietnik oryginalny ma wymiary:

długośc od strony kierowcy to 26 cm - tak ze da sie zaciagnac reczny i uzywac popielniczki z tylu :)

długośc od strony pasażera to 34 - dostep do obu popielniczek

odleglosc miedzy tunelem a podlokietnikiem (dolem) to 7 cm

natomiast od tunelu do gory podlokietnika to 13 cm

.

wynika z tego ze podlokietnik aby byl wygodny (zeby dalo sie polozyc reke swobodnie przy ustawionym fotelu mniej wiecej na środku wysokosci) powinien miec ok 6-9 cm wysokosci. wiekszy bedze trzeba zamontowac blizej konsoli srodkowej co bedze sie wiazalo z trudnoscia zaciagana recznego, no chyba ze zamontuje sie go nad tylna popielniczka.

wg mnie ten podlokienik sie nie nadaje bo jesli ma 19 cm wysokosci i przy montażu zostawisz sobie ok 2-4 cm od tunelu to bedzesz mial lacznie 21-23 cm od tunelu a to wg mnie stanowczo za duzo (oryginalny ma 13 cm od tunelu do gory))- bedze poprostu trzeba podnosic reke do gory aby spoczela na podlokietniku a to chyba jest :duh:

Opublikowano
Orginał!

Poszukaj uzywanego w dobrym stanie i nie bedzie tego typu pytań,a sprawdza sie w 100%.

Nawet jeśli kupisz popruty za grosze to tapicer również za grosze zrobi go jak nowy,ale zawsze to orginal! :D

kolega dobrze tu ci radzi,lepiej kup zniszczony ale oryginalny bo obszycie nie bedzie drogie a na szrocie dostaniesz go napewno za nie duze pieniadze tylko do oryginalnego bedziesz musial wymienic caly ten plastik co jest w nim z tylu popielniczka ale poszukaj i pomysl nad oryginalnym

BMW 320 E36