Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pyt. co do tych wycieraczek.

Mam E30stke i chciałbym dopasować sobie te wycieraczki.

U siebie mam 2x 500mm, ale od strony kierowcy mogłaby być dłuższa, a od pasażera krótsza.

Znalazłem takie, co prawda do Avensisa, ale to chyba bez różnicy.

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=181138618

Ktoś ma takie cos? Bo interesuje mnie mocowanie, czy jest standardowe, tz. czy do E30 wejdzie, czy z upływe lat mocowania się zmieniły?

Z góry dzięki za odp. i Pozdrawiam

"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano

wydaje mi sie że będą pasowały, długość przecież można dobrać według własnych potrzeb (w granicach możliwości), tylko czy mocowanie bedzie dobre? :worried:

szwedu- a widziałeś gdzieś dla BMW?

Pozdro

Opublikowano
ale masz e36, więc może są jakieś różnice. ja mam u siebie 2x500 (nie jest to seria- chyba), i u mnie jedna (od pasażera) zachodzi na uszczelkę, a u kierowcy jest miejsce spokojnie na 3cm więcej.
Opublikowano
Gościu z Allegro mi odpisał że mocowania są dostaowane do starych wycieraczek ,więc chyba wykne, zaryzykuje i zobacze.
Opublikowano

Dla zainteresowanych mam cytat od producenta:

"Idealnie dopasowane

Płaska i sprężysta szyna wycieraczek Aerotwin zastąpiła tradycyjną konstrukcję przegubową. Największym atutem nowych wycieraczek jest idealne dopasowanie do krzywizny szyby danego modelu auta. Również w wycieraczkach dostępnych do samochodów wyposażonych w klasyczne wycieraczki stopień wygięcia szyny został precyzyjnie obliczony pod kątem modelu, w jakim wycieraczkę można stosować.

Chyba jednak odpuszcze :cry: