Skocz do zawartości

[E38] POMÓŻCIE PROBLEM PRZY UZBRAJANIU PO KRAKSIE ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
MAM PYTANKO, WNIOSKI JAKIE MI SIE NASUNEŁY PO CZESCIOWYM UZBRAJANIU MOJEJ 750 TKI TO FAKT ŻE DUŻO W TYM AUTKU ZALEZY OD SIEBIE JESLI CHODZI O ELEKTRYKĘ, I TU PYTANIE, DLACZEGO TUŻ PO KOLIZJI TAKIEJ CAŁKIEM SOLIDNEJ WYCIERACZKI DZIAŁAŁY A NAGLE PO OBRÓBCE BLACHARSKIEJ I W TRAKCIE UZBRAJANIA I PODLĄCZENIU WIEKSZOSCI ELEMENTÓW NIE DZIAŁAJĄ ? NO JA JESTEM CZESKI NAPRAWDE NIE WIEM OD CZEGO MOGA ONE JESZCZE BYĆ UZALEZNIONE SKORO POZOSTALY MI TYLKO DO PODLACZENIA FOTELE PRZEDNIE ELEMENTY W PODSUFITCE I KILKA LAMPEK WEWNĘTRZNYCH, MOZE KTOS MA DOSWIADCZENIE ELEKTRYCZNE Z TYM AUTKIEM I WIE CO W NIM BURCZY .... PROSZE O WSKAZÓWKI. Z GÓRY DZIEKI.
Opublikowano

skoro przed rozebraniem do klepania dzialaly , a teraz nie dzialaja to problem tkwi w tym ktory rozbieral - prawdopodobnie cos zle złozyl ...

a tak na serio - musisz sprawdzic jak wyglada sprawa - czy jest zasilanie , beezpiecznik , wtyczki , wlacznik przy kierownicy ...

Opublikowano
Problem nie polega na podlaczeniu bo wtyczek raczej nie idzie pomylić a bynajmniej w bejcy ale w tym od czego one jeszcze mogą być uzależnione, bo np. to co zaobserwowałem to fakt że elektryczne ustawianie kiery zależy sobie np od podlaczenia fotela kierowcy, podlaczony to sterowanie działa - nie podlaczony sterowania brak. Smieje sie nawet bo jeszcze nie podlaczalem fotela pasazera a ciekawe co od niego jest uzaleznione... Autko jest naprawde magiczne jesli chodzi o elektrykę....
Opublikowano
Z tego co wiem to nie miała bo nawet nie została mi żadna zbędna wtyka ogrzewanie jest czujnika deszczu ni ma ....

Ciężka spraa do rozwiazaia na forum :roll:

Może zbieg okoliczności i po długim nie używaniu wycieraczek coś sie zatarło. Sprawdź czy prąd dochodzi do silniczka. Może bezpiecznik :roll:

Marzenia sie spełniają-->mam E38 :)

Moja historia

Opublikowano
Tylko wiecie problem polega na tym że tego autka nikt nie chce naprawiać bo to 750 i dojść w nim do czegokolwiek to istna masakra.... jak widzieliście kiedy taki silnik to macie pojęcie jak tam jest ciasno... raczej wątpię że to jest uzalenione od podlaczenia lub zatarcia raczej zalezy od jakiejś wiązki która aktualnie jest nie podlaczona - a pytam się bo może ktosik miał podobny przypadek. Cóż podlacze chyba wszystko a wtedy zacznę się martwić...