Skocz do zawartości

Felgi i opony - normalne czy nienormalne?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam felgi momo z nalozonymi laczkami R17.

Do tej pory myslalem ze felgi mam 17", ale tak porownalem z autem kumpla ktory ma 17stki u siebie i kurde pomyslalem ze albo mi sie wydaje albo moje sa wieksze... zmierzylem...

srednica mojej felgi ma dokladnie 47cm. Tak wiec przeliczajac na cale wychodzi 18,5. Czy to jest rozmiar 17stek czy 18stek?? na zdrowy rozum 18stek... ale czy znowu mozliwe jest nalozenie R17 kapci na to? Ja juz nic nie czaje... Moze ktos mi to wyjasni?

Opublikowano
Może jest różnica tylko w wysokości rantu? A średnice wewnątrz felgi na którą "siada" opona jest taka sama.

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg

Opublikowano
Witam.

Mam felgi momo z nalozonymi laczkami R17.

Do tej pory myslalem ze felgi mam 17", ale tak porownalem z autem kumpla ktory ma 17stki u siebie i kurde pomyslalem ze albo mi sie wydaje albo moje sa wieksze... zmierzylem...

srednica mojej felgi ma dokladnie 47cm. Tak wiec przeliczajac na cale wychodzi 18,5. Czy to jest rozmiar 17stek czy 18stek?? na zdrowy rozum 18stek... ale czy znowu mozliwe jest nalozenie R17 kapci na to? Ja juz nic nie czaje... Moze ktos mi to wyjasni?

nawet jesli jestes wierzacy,to nalozenie opon 17 na kółka 18 jest niemozliwe.No chyba ,ze jestes bardzo wierzacy.Pozdro :)

Opublikowano
od srodka felgi powinienes miec napisane jaka to felga. ALe jesli masz opony 17" to felgi rowzniez ;)

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl