Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem tu nowy mam taki problem z e36 1.8 cabrio 94r. mianowicie leje sie woda tylko nie wiem skad, woda wyleciala podczas jazdy i zagrzal sie silnik po ostudzeniu wlalem troche wody na probe i odrazu zleciala takze mialem nocne holowanie do domu :( dzis rano zagladnalem pod auto i kiedy znow lalem wode to splywala po misce olejowej i skrzyni biegow(pod skrzynia sa 2 otworki i to tak jakby z nich leciala woda ale mozliwe zeby przez skrzynie leciala woda ??) ktos mi powiedzial ze to pompa wodna.. a jak wy myslicie ?

pozdro

Opublikowano
Miałem podobny problem ale u mnie silnik jest nieco większy od Twojego ale było podobnie leciało gdzieś z tyłu nie wiadomo gdzie po skrzyni i w dół . Otóż znalazłem przeciek była to wina węża cieczy chłodzącej która gdzieś tam już prawie na podszybiu wchodzi w głowice. To tylko moja taka podpowiedź sprawdź może akurat. :wink: POZDRO
Opublikowano
byla noc bylo ostro i nagle sie zagotowal silnik kiedy sie zatrzymalem nie bylo juz wody, mogl jakis przewod wyskoczyc? -nie- w takim razie powiedzcie co sie stao ? co sie stao ? co sie stao ? co sie stao ? co sie stao ? co sie stao ? co sie stao ? co sie stao ? co sie stao ? co sie stao ? co sie stao ? co sie stao ? co sie stao ? co sie stao ? co sie stao ? co sie stao ? co sie stao ? co sie stao ? co sie stao ? co sie stao ? co sie sta co sie stao ? co sie stao ? co sie stao ?o ? co sie stao ? co sie stao ? co sie stao ? co sie stao ? co sie stao ? co sie stao ? co sie stao ? co sie stao ? co sie stao ? co sie stao ? co sie stao ? co sie stao ?
Opublikowano
W moim przypadku pękł plastikowy krociec chyba wchodzący w głowice z tego co pamiętam. Wymieniłem i hasa dalej :D
Opublikowano
U mnie tez sie lalo na skrzynie i okazalo sie ,ze szlag trafil elektrozawor przy nagrzewnicy.

Tylko belgus w twoim aucie elektrozawór i nagrzewnica powinnny być wewnątrz auta, masz dziurę w podłodze czy co.

marek222 poszukaj gdzie ten płyn cieknie, telepatycznie nikt ci przyczyny nie znajdzie. Pompa wodna raczej jest z przodu, a skrzynia z tyłu silnika, to chyba nie pompa.

Opublikowano
U mnie tez sie lalo na skrzynie i okazalo sie ,ze szlag trafil elektrozawor przy nagrzewnicy.

Tylko belgus w twoim aucie elektrozawór i nagrzewnica powinnny być wewnątrz auta, masz dziurę w podłodze czy co.

Czesc

Nie wiem ,czy mam dziure,ale sielalo.Widocznie jest taka mozliwosc!

pozdrawiam

Opublikowano

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BH31&mospid=47416&btnr=11_1500&hg=11&fg=35

ok sprawa zalatwiona juz wiem o co biega spedzilem dzis popoludnie w garazu ale coz... zrobie sobie to sam jesli uda mi sie to poskladac co rozebralem musialem zdjac kolektor :|

wiec juz mowie skad leciala woda oczywiscie przyczyna chyba banalna leciala z wezyka nr4 ktory byl podlaczony do tego czegos z dwoma kroćcami miedzy 7 a 6 na schemacie, nie wiem jak to sie nazywa mianowicie odlamal sie ten krociec z prawej strony i lecialo sobie z wezyka, ten od gory tez nie byl w najlepszym stanie widac ze juz klejony jakis byl, koncowka na wezyk nr 13 tez sie odlamala przy zdjemowaniu w ogole to jakies kruche jest jak by sie rozpuscilo od plynu.

Przy okazji krociec w silniku na waz od chlodnicy nr 1 tez do wymiany.

Moze orientuje sie ktos ile kosztuje ta rurka z dwoma kroćcami??

Trzeba pozniej odpowietrzyc caly uklad ?? i jak to zrobic ?? :)

moze jeszcze ktos sie orientuje w cenie takiego okraglego czujnika na krotkim kabelku z wtyczka ktory jest wlasnie pod tym czyms z kroccami ? :)

pozdro