Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich posiadaczy BMW :D

Mam problem z licznikiem. Otóż podczas jazdy do 80 km/h wszystko jest ok. Potem wskazówka zatrzymuje sie na 90 km/h i gdy przyśpieszam to wskazówka stoi. Dopiero po jakimś czasie nagle wskakuje na 110 km/h.

Tak samo dzieje się z obrotomierzem. Wskazówka dziwnie działa tzn. jest jakby ospała. Nie jest płynna tzn. wkręca się słabo i opada bardzo wolno. Jeżeli ktokolwiek z Was wie co to może być to proszę o pomoc bo jest to bardzo irytujące :mad2:

Z góry dzięki za wszelką pomoc.

Dodam, że mam licznik z małym komputerem tzn. z samochodzikiem.

Opublikowano
Najprawdopodobniej ktoś nieumiejętnie grzebał w Twoim liczniku :( Zacinanie sie wskazówek w liczniku często jest przyczyną ich nieumiejętnego sciągania lub próby jakiejs ingerencji w licznik,tylko troszke to mnie dziwi w Twoim przypadku bo nie masz pełnego komputera z wyświetalniem komunilkatów a licznik najczesciej otwiera się przy utlenionych pikselach....
Opublikowano
w tych bez dużego wyświetlacza też padają pixele nawet w e34 też . Niewiem jak jest w naszych licznikach ale w e30 jak padną baterie w liczniku co podczymują zaprogramowane parametry to właśnie tak się dzieje jak opisał ADAMMART poprostu wskazania są niedokładne (prędkość , obroty , paliwo , ekonomizer)