Skocz do zawartości

Pomocy....525TDS skrzynia czy silnik?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich....mam problem z moja BMW 525TDS automat.Mieszkam w Anglii i właśnie wybierałem sie do domu na święta,po przejechaniu 600km przy gwałtownym dodaniu ,,gazu,, coś stuknęło i szarpnęło (odgłos dochodził z okolic skrzyni) odpuściłem gaz i znowu dziwne szarpnięcie i ten stuk...i tak przy dodawaniu i odpuszczaniu gazu.Zjechałem na pierwszym zjeździe....przy podjeżdżaniu pod górę coś zaczęło chrobotać zatrzymałem sie na środku ronda zgasiłem silnik .....próbowałem odpalić silnik na pozycji P i ani drgnie...rozrusznik ,,cyknie,, ale zero ruchu...wezwałem pomoc ...gostek podłączył kable i to samo...napięcie akumulatora OK ...on twierdzi że to silnik... i na lawecie wróciłem do domu..Panowie pomocy!!!!!!!!!!!!!

Fiodor :(((

Opublikowano

Ciezko poweidziec. Jest jakis powod dlaczego silnik nie pracuje na rozruszniku ale to moze byc wina zarowno skrzyni jak i silnika.

Czy przelaczanie pomiedzy biegami odbywa sie bezproblemowo czy musisz wlozyc jakas wieksza sile aby dac np z P na D??

Opublikowano

Witam...łańcuch rozrządu widać po odkręceniu korka wlewu oleju na pokrywie klawiatury? sprawdzałem łańcuch jest na kole zębatym wałka rozrządu...przy przełączeniu na pozycje N samochód można ruszyć... swobodnie zmienia sie pozycja lewarka zmiany biegów...17.04. mam wizytę w warsztacie ...zobaczymy?Jak będę wiedział coś więcej to napiszę...

Dziękuję i pozdrawiam

Fiodor

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Angole nie robią szlifów....tylko nowy wal i panewki....3000£ to wolałem używany silnik z gwarancją...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Wymieniłem silnik i ok ale tylko przez tydzień...zaczęła mi świecić skrzynia...rusza z 2 biegu ,strasznie powoli sie zbiera....Pojechałem do warsztaty gdzie wymienili silnik... podobno za niski stan oleju..mam nadzieje ze to tylko to...