Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Może ktoś wie czy seryjnie montowane sprężyny w E38 są takie same - niezależne od rodzaju silnika, braku (lub nie) nivo, EDC? To samo pytanie o inne elementy zwieszenia (tuleje, stabilizatory, wahacze) - muszę zrobić porządek i nie wiem, czy można kupować w ciemno na hasło E38...
Opublikowano
nie mam a wam ze nie to wszystko co pisales ma jakies znaczenie :modlitwa:
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano
Może ktoś wie czy seryjnie montowane sprężyny w E38 są takie same - niezależne od rodzaju silnika, braku (lub nie) nivo, EDC? To samo pytanie o inne elementy zwieszenia (tuleje, stabilizatory, wahacze) - muszę zrobić porządek i nie wiem, czy można kupować w ciemno na hasło E38...

- tuleje,wachacze,stabilizatory,końcówki drążków,drązek kierowniczy są takie same we wszystkich modelach e38 -ja kupowałem ostatnio do e38 750 - teknoroty i opc i pasowały

- amorki wiadomo z edc do edc - ale mozna przelożyc bez edc,tak samo z nivo , moze auto byc z edc ale np bez nivo - moje wlasnie takie jest

- spręzyny są takie same,z wyjątkiem nivo na tył

pozdrawiam

Opublikowano

Ja też kupowałem ostatnio sprężyny na tył- wyszły mnie 130pln za sztukę

Marzenia sie spełniają-->mam E38 :)

Moja historia

Opublikowano

Dzięki

Nie jest tak źle - wszystkie gumy i wahacze będą pasować. Zmartwiły mnie tylko sprężyny tył (mam jedną złamaną na dolnym zwoju) - bo mam nivo z EDC...

Można wiedzieć gdzie nabyłeś sprężyny? Używki?
Opublikowano
Dzięki

Nie jest tak źle - wszystkie gumy i wahacze będą pasować. Zmartwiły mnie tylko sprężyny tył (mam jedną złamaną na dolnym zwoju) - bo mam nivo z EDC...

Można wiedzieć gdzie nabyłeś sprężyny? Używki?

Dokładnie miałem to samo. Pół zwoja mi się urwało. A sprężyny załatwiał mój szwagier ma hurtownię z częściami samochodowymi. Sprężyny nówki.

Brałem jeszcze klocki na tył - 180pln oryginał i wahacz tylny górny 300pln oryginał

Marzenia sie spełniają-->mam E38 :)

Moja historia

Opublikowano
Może można się uśmiechnąć do Twojego szwagra? Chętnie bym nabył komplet nowych sprężyn na tył. Mieszkam niedaleko więc mogę podjechać :)