Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:? Mam następujacy kłopot, stacyjka zakończyła swój żywot i nie mam pojęcia jak zabrać się do roboty,jak ją zdemontować,blokuje mi kluczyk nie mogę auta wyłączyć.Jak najszybciej zdemontować ,czy wystarczy samą wkładkę wyjąć i dokupić.wtajemniczonych proszę o radę !.
Opublikowano
Jak to sie skonczyla ?? wypadla i sie rozsypala? Jesli nie pasuje kluczyk do stacyjki to znaczy ze sie przyblokowala na jednej ze sprezynek, ktorych jest tam osiem. Bierz jakis WD40 albo FinishLine i zapusc stacyjke. Poczekaj z pol godzinki i sprobuj poruszac kluczykiem w srodku. Jak to nie pomoze to wykrec cala stacyjke i JEB ją o ziemie (tylko nie z calej pary). Powinna sie odblokowac jesli nie jest posypana w srodku.
Opublikowano

Czy zablokowała się tez kierownica?

Jeśli tak to czeka cię wymiana obudowy stacyjki. Przerabiałem ten temat u siebie dwa razy z tym że za drugim razem nie kupiłem już używki tylko nową z aso i mam święty spokój.

Opublikowano
:? blokada kierownicy na szczęście się nie włączyła,wkładam kluczyk i odpalam na krótko.Kluczyk obraca mi się dookoła,początkowo myślałem że to wina kluczyka ale sprawdziłem i nic.Po świętach udaję się do jkiegoś dobrego warsztatu. :mad2: