Skocz do zawartości

POMOCY!!!! PROBLEM Z BMW//pompa paliwa byla wymieniana!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam posiadam bmw e36 1.6 w autoamcie z instalacja gazowa / ktora pozatym osttanio mi naprawiali wszytsko by bylo ok gdyby nie dziwne zachowanie mojej betii zaczela wariowac nie pali na benzynie a jak zapali to wszytsko chodzi ok do czasu jak jej nie zgasze i znow nie da rady jej odpalic na benzynie co to moga byc za objawy pomocy??? dodam ze3 dzis jezdzilem prawie caly dizen na benzynie i chodzila dopiero jak ja postawilem na 30 min i juz nie chciala chodzic na benzynie :-(dzieki z gory za szybka odpowiedz
Opublikowano

Witam!

Na początek wymień kable WN, świece, oczyść rozdzielacz WN, ja bym sprawdził dobrze połączenia przewodów od pompy paliwa może tam coś nie łączy. Możliwe ze czujnik od zapłonu jest poluzowany.

Pozdrawiam

Opublikowano
Na początek wymień kable WN, świece, oczyść rozdzielacz WN

Tylko po co, jeśli to było by uszkodzone to byłby problem także na gazie.

Opublikowano
silnik ostygl rozebrałem tylnie siedzenie zeby sie dostac do okablowania pompy i zobaczylem fuszerke zlaczone kable na kostke i jeden kable zaklejony nie tasma izolacyjna tylko papierowa hehe ladnie ktos kombinowal. polutowalem na nowo przewody i zabiezpieczylem folia termokurczliwa. o dziwo odpalil bez problemu mam nadzieje ze to w tym tkwil problem zobaczymy :-) pozdrawiam napisze jesli to dalej nie to :-)
Opublikowano
minely niecale dwa dni dzis pojechalem na miasto przejechac sie i musialem zatankowac na cpn znow siadl niechcial odpoalic na benzynie jaka to moze byc przyczyna pomocy mozliwe ze to komputer ??????
Opublikowano

No to na początek czepmy się pompy paliwa, z doświedczenia wiem, że lubi padać powoli raz pracuje a raz nie (kiedy wytarty jest komutator).

Zdejmij siedzenie i posłuchaj czy pompa pracuje kiedy kręcisz rozrusznikiem( i oczywiście auto nie zapala), jeśli pracuje to mozesz odpiąć przewód powrotny paliwa i sprawdzić czy wraca paliwo(tylko z głową), dzięki temu w przybliżeniu będziesz wiedział, czy pompa pracuje wydajnie (daje wystarczające ciśnienie).

Jak pompa będzie dobra to pomyślimy dalej.

Pozdrawiam