Skocz do zawartości

Układ kierowniczy ( dziwny odglos )

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od wczoraj zauwazylem ze cos mi jeczy, jak mozna to tak nazwc chyba w ukladzie kierowniczym ( chyba ze sie myle ). Odglos dochodzi z za zegarow, gdy otwieram maske nie slychac tego dzwieku tylko z srodka auta z za zegarow i nasila sie przy skreceniu kierownica. Macie jakies pomysly co to moze byc :?:

Opublikowano
Pompa wspomagania juz daje znac o sobie! Sprawdz poziom oleju i jego jakosc.To na poczatek :)

"________ 730iA

/________\

(0o=[][]=o0)

[_]/'''''''''''\[_]

Opublikowano
Pompa wspomagania juz daje znac o sobie! Sprawdz poziom oleju i jego jakosc.To na poczatek :)

A czy przypadkiem pompa wspomagania nie jest kolo silnika na dole, a ja ten odglos slysze za zegarami pod maska nie wystepuje, jest tam cos jeszcze za zegarami od wspomagania ??

Dodam ze olej jest i stan tez jest ok.

Opublikowano
Byc moze ze to "jeczenie" przenosi sie po calej kolumnie kierowniczej. Otworz maske , pokrec kierownica i obsluchaj. Pod zegarami tam nic juz nie ma.

"________ 730iA

/________\

(0o=[][]=o0)

[_]/'''''''''''\[_]

Opublikowano

"Jeczenie" wspomagania (mialem tak w kilku innych autach) wystepowalo glownie przy niedoborze oleju w zbiorniku, czyli gdy cieklo... osobiscie widzialem chyba 1 slownie jedno BMW E32 w ktorym nie pocily sie elementy wspomagania. Jezeli zatem sie poci (czyli jest wilgotne) to oleju ubywa, jezeli ubywa moze byc za malo. Wymiana moze pomoc choc niekoniecznie. W lodzi kiedys byl taki starszy dziadek ktory regenerowal tego rodzaju czesci, nie wiem czy jeszcze istnieje ten zaklad co do kraju sie nie wypowiadam.

pozdrawiam

ps. moja wypowiedz jest poparta doswiadczeniami z innych marek samochodow jezeli jestem w bledzie prosze mnie od razu nie besztac

Opublikowano
u mnie jęczało jakiś czas przy manewrowaniu na niskich predkościach, okazało sie iż w zbiorniczku jest ponizej minimum płynu dolałem i wszystko cichutko chodzi.

www.swiatnadrukow.prv.pl

http://www.tele3.pl/lemmy/logos.jpg