Skocz do zawartości

brak mocy powyzej 3500 obr/min w 324TD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanko kupilem bmw e30 324 TD ogolnie auto chodzi dobrze ale powyzej 3500 obr/min brakuje mu mocy. zachowuje sie dziwnie tak jakby na ułamki sekund brakowało mu paliwa przyspiesza z przerwami.mie chce sie bujnac powyzej 170km/h filtr powierza nowy paliwa także.Jest poprawa ale to nie jest tak jak byc powinno.czy to moze byc turbo? prosze o pomoc.
Opublikowano

z którego roku jest ten samochód i ile ma przejechane?

predkośc max. 324 td w okolicach 187 kmh, wiec jak pojdzie 170 to nie jest tak najgorzej. pamietaj że wiekowy silnik nie ma już zbyt dobrej kompresji i jego moc z wiekiem spada

A to szarpanie- moze pompa paliwa, albo wtryskowa siada

Opublikowano
auto jest z 1988r ma 253 tyskm sprowadziłem go miesiąc temu z niemiec i zrobiłem nim 3tys pompa jest raczej dobra bo pali bez problemu mimo to ze wszystkie swiece nie grzeja oleju nie bierze przynyjmniej przerz ostatnie 3tys km.jak silnik jest cieply to tez odpala bez problemu cztyli nic nie wskazuje na pompe.nie wiem tylko czy ma pompke w zbiorniku ale chyba nie bo do odpowietrzania ukladu jest taka reczna pomka na filtrze paliwa.
Opublikowano
Miałem coś bardzo podobnego w 316 Problem leżał w pompie paliwowej. Wymieniłem na nową która okazała się być ciut za długa (ehh zamienniki) no i sitko zatykało się przy dnie Spróbuj wstawić pompę bez sitka jeśli objawy znikną to masz przyczynę... :)
Opublikowano
oki dzieki sprawdze ale wydaje mi sie ze u mnie w zdiorniku nie ma zadnej pompki a pompa wtryskowa jest okej.wczoraj jednak zauwazyłem ze jeden maly węzyk od turbiny nie był podłaczony.jeszcze nie testowałem ale moze to bedzie tz przyczyna.