Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich .

Po wielu latach jezdzenia samochodami rodzinnymi zakupiłem wrescie wymazoną BMW. Ale kompletnie niewiem jak sie ztym obchodzic i na co uwazac żeby nie popasc odrazu na starcie w koszta . Jezeli któryś z kolegow zna model 318i z motorem M43 to za każdą opinję i radę bede wdzięczny.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Witam kolege i gratuluje zakupu :clap: ! Sam posiadam taki motor z tym ze silnik 1,6 tak wiec jakies 12 konikow mniej :P...silnik jest juz na lancuszku tak wiec na dzien dobry odchodzi Ci wymiana rozrzadu...lancuch jest praktycznie nie wymienialny, no ale jak zaczyna halasowac to trzeba sie nim zainteresowac...co tu jeszcze Ci powiedziec...pilnowac regularnie wymianu oleju i mysle ze powinno byc wszyskto oka...co do eksploatacji to jak z kazdym silnikem, trzeba o niego dbac...Po kupnie wymien olej, filtr powietrza, oczywiscie oleju, mozesz sie pokusic takze o wymiane filtra paliwa, swieczek...to sa podstawowe rzeczy...po tym wszystkim moge Ci tylko zyczyc przyjemnej jazdy :) :cool2:

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Kolego wymień jeszcze olej w dyfrze, skrzyni biegów i wspomaganiu. I rowniez gratuluje zakupu :cool2:
Opublikowano
Kolego wymień jeszcze olej w dyfrze, skrzyni biegów i wspomaganiu. I rowniez gratuluje zakupu :cool2:

:duh: Cholera, zapomnialem o tym...no ale kolega bynajmniej mnie uzupelnil :P :P :P

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

c.dalszy.posta(coś misię nacisnęło) .....gdybyś podjechał sobie do jakiegoś mechanika lub serwisu i podpiął autko pod kompa żeby zczytać ewentualne błędy.Poza tym jak będziesz robił wszystko na czas jak koledzy wyżej napisali to pojezdzisz tym autkiem trochę. Ja mam dokładnie ten silnik co TY i jeżdzi się fajnie ale już myśle o zmianie na trójeczkę[E-36] z rzędową 6-tką :twisted: .

Pozdrawiam[/b]