Skocz do zawartości

Temperatura na wyświetlaczu zegarka [compact 316]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wiecie jak sprawić aby na zegarku wyświetlała się temperatura?

W książce coś piszą na ten temat ale brakuje tłumacza... :(

:?:

Opublikowano
Po pierwsze to na zegarku wyświetla sie tylko data i czas, a do temperatury powinien być drugi wyświetlacz. Wciskasz na komputerku przycisk podajże A-TEMP . Jak sie nic w dalszym ciągu nie wyświetla, to pewnie padniete. pozdro
Opublikowano
Zobacz rano, jak tem. oscyluje w okolicach 0-3 st. ( u mnie tak jest przynajmnniej) wtedy zegarek przełącza się automatycznie na tem. i usłyszysz gong.
"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano
Po pierwsze to na zegarku wyświetla sie tylko data i czas, a do temperatury powinien być drugi wyświetlacz. Wciskasz na komputerku przycisk podajże A-TEMP . Jak sie nic w dalszym ciągu nie wyświetla, to pewnie padniete. pozdro

On ma compacta wiec zupełnie co innego. :nienie:

BMW 316ti N46B18A '04 - sprzedane

BMW 318ti M44B19 '98 - sprzedane

Opublikowano

On ma compacta wiec zupełnie co innego. :nienie:

:oops: sory myślałem że komputerek w kazdej wersji jest taki sam. Dzieki za poprawke :cool2:

Opublikowano
Witam

Wiecie jak sprawić aby na zegarku wyświetlała się temperatura?

W książce coś piszą na ten temat ale brakuje tłumacza... :(

:?:

A zewnetrzna temperatura nie jest tylko w pełnym komputerze?

Jesli masz pelny komputer to masz dodatkowy przelacznik w kierunkowskazach - naciskasz go w kierunku "do kierownicy". Z zegarka przelaczy ci sie na temp. zewnetrzna. Nastepnie wciśniecia: srednie spalanie, pozostaly dystans na paliwie, srednia predkosc.

Tak wyglada boardcomputer w compacie: http://www.allegro.pl/item180187261_kompletny_boardcomputer_bmw_3_e36_compact_.html

Opublikowano
Jesli masz pelny komputer to masz dodatkowy przelacznik w kierunkowskazach - naciskasz go w kierunku "do kierownicy"

Niestety nie ma możliwości sterowania dźwignią kierunkowskazów :(

Po pierwsze to na zegarku wyświetla sie tylko data i czas, a do temperatury powinien być drugi wyświetlacz

Na zegarku (patrząc pod kątem) widać wyśw temperatury więc pewnie taką funkcję zegarek posiada

Zobacz rano, jak tem. oscyluje w okolicach 0-3 st. ( u mnie tak jest przynajmnniej) wtedy zegarek przełącza się automatycznie na tem. i usłyszysz gong.

Rzeczywiście coś w książce jest napisane o +3C' i to może właśnie chodzi o to, że włącza się automatyczne :8)

Poczekam na chłodniejsze dni (od jutra ma być ochłodzenie) i dam znać.

Opublikowano

Wydaje mi sie ze wyswietlacz jest uniwersalny,

a to czy masz zewnetrzna temp zalezy czy masz boardcomputer

Opublikowano
Podkreślam, że u mnie tak jest (E30). Komputer daje znać sygnałem dźwiękowym, że temperatura spadła, i na drodze jest niebezpiecznie. Wtedy czy mam zegarek, czy datę to autoatycznie sie zmienia na temp. i miga trzy razy.
"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"