Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
od jakiegoś czasu kiedy to po zimie zacząłem znowu używać klimy spotkała mnie niemiła niespodzianka , po wyłączeniu klimy zaczyna wiać takim smrodem że idzie paść. co może być przyczyną i dlaczego nie śmierdzi na klimie .pozdro.
Opublikowano
od jakiegoś czasu kiedy to po zimie zacząłem znowu używać klimy spotkała mnie niemiła niespodzianka , po wyłączeniu klimy zaczyna wiać takim smrodem że idzie paść. co może być przyczyną i dlaczego nie śmierdzi na klimie .pozdro.

klimatyzacje nalezy wlaczac co najmniej raz na 14 dni na pare minut zeby pochodzila.. Inaczej mozesz uszkodzic kompresor, poniewaz caly uklad jest smarowany olejem ktory krazy po ukladzie razem z czynnikiem chlodzacym. Gdy klimatyzajacja dlugo nie jest wlaczana olej gestnieje.. pozniej po wlaczeniu klimatyzjacji przez pewien czas kompresor pracuje bez smarowania.

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl